На Волині селяни не пустили Нафанаїла в храм

На  Волині селяни не пустили Нафанаїла в храм
Єпископ Волинський УПЦ Нафанаїл

На Волині у селі Красноволя Маневицького району місцеві жителі не пустили в храм  єпископа Волинського УПЦ (РПЦ) Нафанаїла з іншими священниками. 

Нещодавно у селі Красноволя парафіяни перейшли до нової церкви, а Нафанаїл приїхав, щоб показати, що ніякого переходу не відбулося, – повідомив голова Маневицкої РДА Андрій Линдюк.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ ПРО СИТУАЦІЮ НАВКОЛО ЦЕРКВИ У КРАСНОВОЛІ

«Сьогодні у село Красноволя, громада якого провела процедуру переходу в Православну Церкву України приїхав єпископ Волинський УПЦ (РПЦ) Нафанаїл з іншими священниками, я так розумію, щоб показати, що ніякого переходу нема. Але їх у храм місцеві жителі не допустили. Отже, остання спроба залишити громаду в Російській православній церкві не вдалась», – розповів Андрій Линдюк.

«Шаную усі конфесії, які є на території району і буду в межах Законів України всім забезпечувати додержання прав і свобод. Але якщо церква має свій центр управління в Москві, зокрема в Кремлі, то це потрібно прямо говорити людям і хто бажає служити чи молитись саме в такій Церкві їм ніхто не буде перешкоджати», – зазначив посадовець.

Нагадаємо, у селі Красноволя Маневицького району у місцевій Свято-Михайлівській церкві, яка належить до УПЦ Московського патріархату, на зборах громади прийняли рішення про перехід від УПЦ МП до новоствореної Православної церкви України. Це сталося попри те, що місцевий священик – проти такого переходу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (3)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Володимир-Волинський на малюнках німецького солдата 1916 року. ЗГАДАТИ ВСЕ
Наступна новина У Ковелі підняли ціну на проїзд в маршрутках
Останні новини
Схожі новини