Петиція про виключення очільника УПЦ МП на Волині з Луцької ради церков набрала необхідні голоси

Петиція про виключення очільника УПЦ МП на Волині з Луцької ради церков набрала необхідні голоси
Архієпископ Нафанаїл. Фото: pravoslavna.volyn.ua

Петиція з пропозицією виключити з Луцької ради церков очільника Волинської єпархії УПЦ (МП) Нафанаїла набрала необхідну кількість голосів. Тепер її має розглянути Луцька міська рада. 

Нагадаємо, 11-го травня депутатка Луцької міської ради Алла Доманська зареєструвала петицію, в якій запропонувала виключити з Луцької ради церков очільника Волинської єпархії УПЦ (МП) Нафанаїла

За її словами, через війну, яку розв’язала рф проти України представник Московського патріархату не повинен бути в органах місцевого самоврядування, навіть консультативно-дорадчих.

«Представники будь-яких організацій чи установ ворожої країни, яку вже не одна держава у світі визнала терористичною, не повинні бути в органах місцевого самоврядування, навіть консультативно-дорадчих», – йдеться у петиції.

Станом на 19:45 23-го травня петиція набрала 300 необхідних голосів. Тепер її мають розглянути у Луцькій міській раді. 

Довідково:
Луцька рада церков є консультативно-дорадчим органом при Луцькому міському голові, члени якого діють на громадських засадах.
Основними її завданнями є: об’єднання зусиль релігійних громад у доброчинній діяльності; сприяння міжконфесійному порозумінню та злагоді; обговорення актуальних питань життєдіяльності міської територіальної громади; участь релігійних організацій у духовному відродженні та зміцненні гуманістичних засад у Луцькій міській територіальній громаді. 

 

Нагадаємо, на Київщині священники московського патріархату допомагали ворогу та викрадали людей.  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ЗСУ звільнили на Харківщині вже 24 населені пункти – Залужний
Наступна новина Завтра у рідне село привезуть загиблого волинянина Назара Пасічника
Останні новини
Схожі новини