На Волині сфотографували рідкісних птахів. ФОТО

На Волині сфотографували рідкісних птахів. ФОТО
Птахи сивки звичайні (фото Максима Рудіка; джерело - Gazeta.ua)

Неподалік села Борохів Ківерцівського району на Волині 13 березня зафіксували зграю рідкісних птахів. Це – сивки звичайні, середнього розміру кулики.

Про це пише Gazeta.ua.

«В Україні ці птахи не гніздяться, а лише пролітають через нашу територію», – каже фотограф Максим Рудік.

Знімає птахів із лютого минулого року. За рік має в колекції вже 139 видів. Усі вони побачені на Рівненщині та Волині. На розвідки їздить у вихідні дні. Освіти, пов'язаної з орнітологією, не має.

«Якось узимку визирнув у вікно і побачив цікавих птахів. Вони клювали незібраний виноград. Як виявилось, це були омелюхи і чикотні. Стало цікаво, скільки ще різних пташок є навколо, так і почав фотографувати», – розповів фотограф.

Максим помітив сивок, проїжджаючи велосипедом біля сільськогосподарських полів. Вони стояли на ділянці, засіяній пшеницею. Було їх приблизно 130 особин.

Їхній ареал, тобто територія, де проживають ці пташки, – це тундра і лісотундра. Восени сивки відлітають зимувати на південь. Навесні повертаються до місць гніздування.

Сивка звичайна, чи як її ще називають сивка золотиста, вважається найшвидшим серед мисливських птахів. Мають вагу 190-210 г. Довжину тіла 26-29 см. Розмах крил 67-76 см.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку вшанували пам'ять загиблих холмщаків. ФОТО
Наступна новина Лучанка «вилетіла» із шоу «Голос країни». ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини