На Волині школярі за день висадили майже півтора гектара лісу. ФОТО, ВІДЕО

На Волині школярі за день висадили майже півтора гектара лісу. ФОТО, ВІДЕО

На Камінь-Каширщині учні шкільного лісництва  Нуйнівської ЗОШ І-ІІІ ступенів завершили осінні лісокультурні роботи, заліснивши спільно з лісівниками впродовж дня майже півтора гектари лісу.

Будь-яка праця на благо природи, як кажуть школярі,   корисна в першу чергу для них самих, – інформує прес-служба волинських лісівників.

Про користь добрих справ, пов’язаних з лісокультурними роботами, для формування дитячого світогляду висловлюється і директор Нуйнівської загальноосвітньої школи Сергій Лукашук, і лісничий Нуйнівського лісництва ДП «Камінь-Каширське ЛГ» Ігор Борох. За словами лісничого, учні шкільного лісництва є активними помічниками для лісівників. І не лише в посадці лісу, а й під час заготівлі лісового насіння, прибиранні рекреаційних пунктів.

Як повідомили лісівники, на Всеукраїнському злеті учнівських лісництв, що відбувся в Сумах наприкінці вересня цього року, учні Нуйнівського шкільного лісництва посіли ІІ  місце серед подібних колективів та окремо ІІ місце – за виставку-презентацію професійних досягнень.  А учениця школи Наталія Власюк отримала першість у захисті науково-дослідницьких робіт.

За інформацією інженера лісових культур ДП «Камінь-Каширське ЛГ» Любові Ручки, загалом по лісгоспу у 2018 році було посаджено лісових культур на площі 157,4 га. Під природне поновлення відведено площу 299,1 га, з яких на 241,7 га проведено сприяння природному поновленню.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Сейф відкрили ключами»: у поліції прокоментували крадіжку на «Новій пошті» у Нововолинську
Наступна новина У Луцьку збирають гроші для 11-річної онкохворої Аріни Самчук
Останні новини
Схожі новини