На Волині платники податків до дербюджету спрямували близько 700 мільйонів гривень

На Волині платники податків до дербюджету спрямували близько 700 мільйонів гривень

Суб’єкти господарювання Волині у січні-липні 2018 року спрямували до держбюджету 691,4 мільйона гривень ПДВ.

Сума зібраного податку на додану вартість перевищує минулорічні показники на 22,2 відсотка, –  інформує ГУ ДФС у Волинській області.

Серед чинників, що визначають позитивну динаміку збору ПДВ, в ГУ ДФС у Волинській області називають сучасні підходи до адміністрування податку на додану вартість та позитивні тенденції економічного розвитку. 

«Податок на додану вартість традиційно належить до бюджетоутворюючих платежів. Як свідчить аналітика, за підсумками семи місяців 2018 року майже 42 відсотки сплачених податків в області до державної скарбниці – податок на додану вартість.

Такі надходження – результат запровадження сучасних підходів до адміністрування ПДВ, зокрема автоматизованої системи моніторингу оцінки ризиків», - зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що темпи збору ПДВ в області адекватні економічним показникам розвитку регіону. Щодо спроб окремих суб’єктів господарювання провести сумнівні господарські операції та сформувати фіктивний податковий кредит, то такі наміри блокуються на початкових етапах в процесі реєстрації податкових накладних.

«Сьогодні інформаційно - аналітичне забезпечення процесу адміністрування податків – досить сучасний та потужний інструмент для своєчасного реагування на можливі ризики несплати.

Тож мінімізація сплати податкових платежів, в тому числі ПДВ шляхом використання схем формування фіктивного податкового кредиту, - в минулому», - наголосила начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь - у топі областей, де найменше подорожчав хліб
Наступна новина Лучан запрошують на концерт Степана Гіги
Останні новини
Схожі новини