На Волині у лікарнях збільшать кількість ліжок для хворих на коронавірус

На Волині у лікарнях збільшать кількість ліжок для хворих на коронавірус
Фото ілюстративне

На Волині розгорнуть додатково 40 ліжок для госпіталізації хворих на COVID-19 у лікарнях першої хвилі.

Відповідне рішення прийняли на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ та НС 7 вересня, повідомили в ОДА.

Як повідомила головна державна санітарна лікарка області Наталія Янко, Волинь, відповідно до визначених постановою КМУ цільовими показниками, продовжує належати до регіонів із значним поширенням COVID-19.

На сьогодні в області перевищені 2 показники: середній показник виявлення нових випадків інфікувань за останні 14 днів (становить 71,4 на 100 тис. населення при базовому показнику 40 на 100 тис. населення) та показник завантаженості ліжок у лікарнях, куди госпіталізують пацієнтів з коронавірусом 1-ї хвилі за останніх 5 днів (перевищує рекомендований (більш як 50 %) і коливається в межах 45,9 – 51,4 %).

Відповідно зростає і кількість госпіталізованих пацієнтів, повідомила в. о. начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Тимощук.

«На сьогодні госпіталізовано 456 осіб. Загалом розгорнуто 918 ліжок для госпіталізації хворих на коронавірусну інфекцію, тому пропоную ввести додатково 40 ліжок: по 20 ліжок у Володимир-Волинському та Камінь-Каширському районах. На наявних ліжках показник завантаженості – 49,6 відсотків. А з підозрою на COVID-19 у стаціонарних відділеннях знаходиться 73 особи», – поінформувала Людмила Тимощук.

Нагадаємо, у Володимир-Волинському для хворих на ковід-19 перепрофільовують ліжка педіатричного відділення.

За минулу добу на Волині виявили 60 випадків коронавірусу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Найбільше – у Луцьку та Ківерцівському районі. Де на Волині виявили коронавірус за минулу добу
Наступна новина Сервіс доставки Raketa розпочав роботу в Луцьку
Останні новини
Схожі новини