На Волині відбудеться міжнародний фестиваль документального кіно про права людини

На Волині відбудеться міжнародний фестиваль документального кіно про права людини

Із 25 листопада по 10 грудня на Волині відбуватиметься 18 Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Перегляди й обговорення фільмів, дискусії відбуватимуться наживо у бібліотеках і навчальних закладах Луцька, Торчина, Нововолинська (із дотриманням карантинних норм), а також в онлайн-форматі – для всіх, хто проживає в різних куточках Волині і за межами.

Цьогорічна тема фестивалю – «Повне одужання», – повідомляють організатори.

Розпочне фестиваль стрічка китайських режисерів Хао Ву, Вейші Чень та Аноніма «76 днів», який розповідає історії про людей, котрі опинилися в епіцентрі пандемії. Будуть говорити про COVID-19, самовідданість лікарів і людяність.

«Замовчуваній у суспільстві темі – праву жінок народжувати гідно – буде присвячено перегляди й обговорення фільму «Невидимі», а також онлайн-дискусія за участю словенської режисерки Майі Мартіняк та правозахисниць. Заходи відбуватимуться в межах Всеукраїнської кампанії ГО «Докудейз» «Разом – за безпечні пологи!» Із програми «DOCU/ХІТ» можна буде переглянути фільм «Кріт» – детективну, кумедну і зворушливу історію про 83-річного Серхіо, який стає агентом під прикриттям у будинку для людей старшого віку.

Актуальною і цікавою є стрічка «Пранкнули», яка розкриває проблему «свотінгу» - небезпечного для життя кібернасильства, яке вже сьогодні є реальністю. Після перегляду кожного фільму відбуватиметься обговорення, до якого будуть запрошені правозахисники/правозахисниці, фахівці і фахівчині з певної тематики», – повідомляють організатори.

Ознайомитися із програмою фестивалю та детальною інформацією про кожну з подій невдовзі можна буде:

Фестиваль – неполітичний і некомерційний. Участь у всіх заходах – безоплатна.

Для партнерства чи за додатковою інформацією звертайтеся до координаторки фестивалю Богдани Стельмах: [email protected], 066-203-50-31.

Організатор фестивалю на Волині – ВОГО «Волинський прес-клуб»

Партнери: Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки, Волинська обласна бібліотека для юнацтва, Луцький педагогічний коледж, Нововолинська централізована бібліотечна система, Торчинська селищна бібліотека для дорослих, ЗОШ №23 м. Луцька та ін.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У ВНУ відкриють нову спеціальність
Наступна новина Рекордна кількість нових хворих. Яка ситуація з ковідом на Волині
Останні новини
Схожі новини