До Луцька їде міжнародний фестиваль документального кіно

До Луцька їде міжнародний фестиваль документального кіно
Фото ілюстративне

У Луцьку відбудеться XVI Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Фстиваль триватиме із 22 листопада до 8 грудня, повідомили у Волинському пресклубі.

Покази та обговорення фільмів відбуватимуться в Палаці культури міста Луцька, Молодіжному центрі Волині, Книгарні «Є», обласній науковій та юнацькій бібліотеках, а також в освітніх закладах міста.

Крім обласного центру, фестиваль завітає і в місто Нововолинськ. 

Ключовою темою цьогорічного фестивалю є вплив інформаційних технологій на свідомість людини, спосіб її життя, планету, а також ті нові можливості та загрози, які пов’язані з відкритими даними, інформаційною  безпекою.

Про це йдеться у фільмах, об’єднаних назвою «Мережа»: стрічка «Bellingcat: Правда у світі постправди» розповідає про роботу відомої міжнародної команди журналістів-розслідувачів Bellingcat, які розкривають резонансні справи (зокрема – і збитого над Україною малазійського боїнга); а фільм «Чистильники» розкриває світ інтернет-цензури, яку донедавна заперечували в Google, Facebook, Twitter.

Також фестиваль привертає увагу до проблем довкілля, національних традицій та ідентичності, державної цілісності, постМайдану, причин війни на сході України тощо. Особливо виразним тут є фільм українського режисера Ігоря Мінаєва, який відкриває фестиваль, – «Какофонія Донбасу». 

Резонансні документальні стрічки представлені і проектами «ЗМІНИ ЦЕ! Лабораторія впливу для активістів та документалістів» і «CIVIL PITCH: фільми громадської активності».

Як розповідають організатори, чутлива документальна стрічка «Неспокій», знята гарвардською студенткою Дженніфер Брі, тіло якої раптово перестало її слухатися, фіксує найпохмуріші моменти її боротьби із синдромом хронічної втоми і те, як вона об’єднала мільйони в усьому світі.

Стрічка-розслідування «Навмисна смерть» відкриває приховані процеси індустрії електроніки та доводить, що навіть найменші ґаджети мають смертельні наслідки для довкілля та здоров’я. А фільм «Ти, бля, рота закрий!» розповідає про хлопця, який із 15 років бореться з корупцією в рідному селі, через що отримує погрози і вибухівку на подвір’я.

Читати також: До Луцька на фестиваль «Оберіг» з'їхалися таланти з усієї України

Правозахисну складову представляє Всеукраїнська Кампанія проти кібербулінгу. У кінопрограму Мандрівного фестивалю включено фільм «Кривдник», який подає безстрашний погляд на те, як булінг вплинув на життя п’ятьох дітей та їхніх сімей.

Детальніше з програмою кінопоказів на Волині можна ознайомитися:
на офіційному веб-сайті Мандрівного фестивалю Docudays UA – http://travelling.docudays.ua/schedule/volyn-oblast/all-cities/all-days/ та у соцмережах Мандрівного фестивалю Docudays UA на Волині – https://www.facebook.com/DocudaysUAVolyn/, https://www.instagram.com/docudaysuavolyn/

Фестиваль неполітичний і некомерційний. Вхід вільний.

Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Входить до Міжнародної мережі правозахисних кінофестивалів Human Rights Film Network. Відбувається щороку в Києві впродовж останнього тижня березня. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. 

Організатор фестивалю на Волині – Волинський пресклуб. 

Партнери: Палац культури міста Луцька, департамент культури Луцької міської ради, управління освіти Луцької міської ради, Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки, Волинська обласна бібліотека для юнацтва, проект «Lutsk Night Cinema», Книгарня «Є», Луцький педколедж, Луцька міська централізована бібліотечна система, Нововолинська централізована бібліотечна система, відділ культури Нововолинської міської ради.

Медіапартнери: UA: Волинь, 12 канал, Район.in.ua, Конкурент, Перший канал соціальних новин, ВолиньPost.

Фестиваль відбувається за підтримки Посольства Швеції в Україні, Королівства Нідерландів та ініціатива «Moving Docs».


 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З 11 листопада у Луцьку можна буде платити за проїзд і готівкою, – міська рада
Наступна новина Чому важливо працевлаштовувати людей з інвалідністю? Волинським роботодавцям влаштували навчання
Останні новини
Схожі новини