На Волині відбудеться Міжнародний турнір зі стронгмену

На Волині відбудеться Міжнародний турнір зі стронгмену

На Волині до Дня захисника планують організувати Міжнародний турнір зі стронгмену.

Про це повідомляють у Волинській обласній раді.

Ідея провести на Волині міжнародні змагання зі стронгмену виникла під час зустрічі Григорія Недопада з найсильнішою людиною світу та рекордсменом Олексієм Новіковим. Він уже запросив на змагання до Луцька найвидатніших силачів із країн, які найактивніше допомагають Україні у боротьбі з агресором: США, Великобританії та країн Балтії. Голова Волиньради запропонував приурочити турнір до Дня захисника України та козацтва.

Організатором спільно з обласною радою виступає БФ «Добра справа», який береться за допомогою спонсорів забезпечити фінансовий бік міжнародних змагань. У співорганізаторах також і обласні комунальні установи «Спорт для всіх» і Волинський молодіжний центр.

У турнірі візьмуть участь найтитулованіші стронгмени. До української команди увійдуть Олексій Новіков, Павло Кордияка та Роман Греков. Міжнародну представлятимуть Еван Сінглетон (Англія), Геві Білтон (США) та легенда важкої атлетики литовець Жидрунас Савіцкас, досягнення якого занесені до книги рекордів Гіннеса.

За програмою команди виконають п’ять  вправ, у перервах між якими плануються виступи не лише спортивних, а й місцевих творчих колективів, аби ознайомити гостей з національною культурою та автентикою краю.

За пропозицією керівника центру «Спорт для всіх» Олександра Кулакова у рамках міжнародного турніру відбудуться також і Козацькі ігри за участю волинських богатирів. Область щороку входить до трійки призерів на всеукраїнських змаганнях із козацьких розваг. Окрім того, у якості асистентів на змагання будуть запрошені вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл області.

Григорій Недопад наголосив на необхідності під час організації та проведення турніру особливу увагу приділити питанням безпеки, зокрема і пов’язаних зі зростанням захворюваності на коронавірус.

Читайте також: Волинянин здобув «срібло» на міжнародному турнірі з боксу


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині чоловіка за ловлю риби сітками оштрафували на 100 тисяч гривень
Наступна новина У Луцьку хлопця судитимуть за торгівлю наркотиками
Останні новини
Схожі новини