На Волині відкрили пам'ятну дошку захиснику України Анатолію Мартинюку

На Волині відкрили пам'ятну дошку захиснику України Анатолію Мартинюку

У рідному селі Духче Рожищенської громади, де народився та виріс Анатолій Михайлович Мартинюк, вшанували пам'ять загиблого захисника України.

3 вересня на фасаді місцевого закладу освіти, де навчався Герой, відкрили пам'ятну дошку, – йдеться на сайті міськради.

На захід з нагоди відкриття меморіального знака завітали дружина та маленькі сини Героя, мама, сестра, брат, родина, зійшлися односельці загиблого вояка, представники влади, педагоги та школярі.

Як зазначив у своєму виступі Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук, "ці пам'ятні дошки ми відкриваємо не для родин загиблих, вони відкриваються для майбутніх поколінь українців, аби вони усвідомлювали та розуміли одну просту істину: українці повинні бути об'єднаними, щирими та працьовитими, аби зробити цю державу сильною та потужною".

Безперечно, у єдності наша сила перед ворогом, і це довели щирі українські патріоти, які не на життя, а на смерть боролися у перші дні повномасштабного вторгнення російських військ і відстояли столицю, це доводять наші захисники у боротьбі з ворогом щодня, віддаючи заради Перемоги найцінніше – своє життя.

Учні та педагоги школи підготували літературно-мистецьку композицію, розповіли про життєвий шлях загиблого Героя, хвилиною мовчання вшанували усіх загиблих захисників України.

Почесну місію відкриття пам'ятної дошки надали дружині загиблого. За християнською традицією меморіальний знак освятив місцевий священник о. Яків та усі разом помолилися за душу невинно вбитого Героя.

Анатолій Мартинюк двічі підіймався на захист рідної землі, спочатку була участь в АТО, після повномасштабного вторгнення знову взяв до рук зброю у перші ж дні війни - заради своїх дітей та сім’ї, заради їх мирного життя в Україні.

Загинув 48-річний командир відділення зенітно-ракетного взводу мотопіхотного батальйону, рядовий Анатолій Мартинюк 30 червня 2022 року в одній з найгарячіших точок - поблизу населеного пункту Берестове Бахмутського району Донецької області, що на трасі Бахмут-Лисичанськ, яке було практично знищено російською артилерією.

Відповідно до Указу Президента України від 19 липня 2022 року № 517/2022 «Про відзначення державними нагородами», за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі солдата Мартинюка Анатолія Михайловича нагороджено орденом «За мужність» III ступеня (посмертно), а 1 травня 2023 року відповідно до Указу Президента України №257/2023 нашого земляка посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІ ступеня.

Вічна пам'ять і шана Героєві Анатолію Мартинюку, ім'я якого вже вписане в новітню історію боротьби за державність та незалежність України!


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку в квартирі зачинилась маленька дитина
Наступна новина ДТП з тролейбусом у Луцьку: водійка автомобіля виїхала на смугу зустрічного руху
Останні новини
Схожі новини