На Волині військові проходять реабілітацію за допомогою глинотерапії

На Волині військові проходять реабілітацію за допомогою глинотерапії

У школі гончарства «Осередок», що в селі Липини Луцького району, кераміст Віктор Дудко допомагає військовослужбовцям реабілітуватися за допомогою глинотерапії.

Про це у програмі «Радіодень» на хвилях «Українське радіо Луцьк» розповів гончар та кераміст Віктор Дудко, – передає Суспільне.

На майстеркласи приїжджають як бійці, котрі проходять реабілітацію у медзакладах області, так і ті, хто перебуває на лікуванні після травм чи поранень на війні.

Віктор Дудко говорить: військові ліплять різноманітні вироби, заняття безплатні.

Серед ти, хто вже відвідав заняття у майстерні – боєць Микола із Запоріжжя.

«Видно було на його очах смуток. Але коли він сів за гончарний круг і відчув дотик глини, людина зовсім змінилася», – сказав майстер.

Здебільшого, говорить Віктор Дудко, на майстеркласах виготовляють посуд: тарілки чи горнятка.

Волинський майстер додав: коли військові сідають за гончарний круг, то зосереджуються на виготовлення виробу і радіють від отриманих емоцій.

Окрім безплатних у майстерні також проводять і платні заняття. Виручені кошти, каже гончар, передає волонтерам, які допомагають військовим.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відійшов у вічність ветеран поліції з Волині
Наступна новина Волиняни попрощалися із загиблим Героєм Олександром Савюком
Останні новини
Схожі новини