На Волині викрили чергову схему виїзду ухилянтів за кордон

На Волині викрили чергову схему виїзду ухилянтів за кордон

Служба безпеки України на Волині ліквідувала черговий канал втечі «ухилянтів» за кордон.

Про це інформує управління СБ України у Волинській області.

Оперативники викрили двох лучан, які намагались налагодити незаконний механізм перетину державного кордону потенційними призовниками. «Махінатори» пропонували потенційним призовникам за гроші незаконно виїхати за межі нашої держави. Для цього вони обіцяли вирішити питання про внесення недостовірних відомостей до електронної системи «Шлях».

Вартість своїх «послуг» учасники схеми оцінювали в 3 тисячі доларів США.

Втім, зловмисники не встигли реалізувати свої злочинні наміри. Співробітники СБУ своєчасно викрили оборудку й затримали її організаторів. Правоохоронці також затримали одного із «клієнтів» ділків у пункті пропуску «Устилуг» Волинської митниці під час спроби перетину державного кордону України.

У межах кримінального провадження двом зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності усіх причетних до протиправної діяльності.

Заходи з викриття проведені співробітниками Управління СБ України у Волинській області, слідчими ГУНП у Волинській області за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури.

Читайте також: Силовики викрили канали виїзду ухилянтів за кордон


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Сусвалі на відкриття московської церкви прийшла директорка з учнями
Наступна новина Визначили, де в Луцьку продаватимуть новорічні ялинки
Останні новини
Схожі новини