На Волині викрили злочинну схему рейдерського захоплення земель

На Волині викрили злочинну схему рейдерського захоплення земель

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили групу осіб, які займались рейдерським захопленням земельних ділянок на Волині.

Про це інформує пресслужба СБУ. 

Зловмисники залучили до своєї злочинної діяльності місцевого державного реєстратора. Аферисти систематично вносили неправдиві відомості в державні бази даних та змінювали власників земельних ділянок без належного пакету документів та необхідних перевірок.

Правоохоронці задокументували факти незаконного привласнення земельних ділянок комунальної та приватної форм власності, загальною площею 5,4 га, орієнтовна вартість яких складає майже 5,5 млн.грн.

У межах кримінального провадження уже повідомлено про підозру державному реєстратору - у вчиненні злочинів, передбачених ч.1, ч. 3 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) та ч. 3 ст. 365- 2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування, вирішується питання про повідомлення про підозру іншим учасникам злочинної схеми, а також встановлюють усіх причетних до протиправної діяльності.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Польща вимагає відновити ексгумацію жертв Волинської трагедії
Наступна новина Волинські піротехніки розміновують Донеччину. ФОТО
Останні новини
Схожі новини