На Волині з візитом перебуває посол Естонії

На Волині з візитом перебуває посол Естонії

Вперше з офіційним візитом на Волинь завітав Посол Естонської республіки Герт Антсу.

Зустріч посадовця із головою Волинської ОДА Олександром Савченком відбулася сьогодні, 8 червня, – повідомляють у прес-службі облдержадміністрації.

Очільник ОДА гостю про переваги децентралізації, про техучилища і про інвестиції. Зокрема Герт Антсу поцікавився, чи вистачає людей, які працюють, адже Волинь – прикордонна область і чимала частка населення – заробітчани.

«От у нас за останніх три роки більше людей приїхали, ніж від’їхали. Це означає, що не лише естонці повертаються, а й іноземці до нас їдуть», – зауважив Герт Антсу.

Голова ОДА запевнив, що проблема не катастрофічна,бо рівень життя в області зростає. Зокрема й через реформу децентралізації, завдяки якій кошти залишаються на місцях. Також Олександр Савченко зауважив, що Естонія – найменш русифікована країна та з величезним патріотичним потенціалом. Саме завдяки цьому співпраця з Волинню лише набиратиме обертів.

Обговорили і проект з розвитку співпраці «Досвід Естонії – на підтримку реформи професійної освіти в Україні». Попередні результати співпраці – 5 проектів нових навчальних програм з професій: «Тракторист-машиніст с/г виробництва», «Електрогазозварник», «Штукатур», «Кухар», «Перукар».

Насамкінець, керівник найвищої виконавчої гілки влади в області запросив Посла Естонської Республіки відвідувати Волинь не лише з офіційними візитами та запевнив, що тут його завжди чекатиме оптимізм, усміхнені люди та теплий прийом.

Читати також: Савченко та Палиця вирішили, де взяти гроші на облаштування школи №27 в Луцьку


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Жив у товариша: у Шацьку знайшли зниклого у Вінниці підлітка
Наступна новина Може не орієнтуватися на місцевості: поліція просить допомогти з пошуком лучанина. ФОТО
Останні новини
Схожі новини