Одіозного Насірова суд поновив на посаді голови фіскальної служби

Одіозного Насірова суд поновив на посаді голови фіскальної служби
Роман Насіров

Апеляційний суд 24 лютого поновив Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби. Таке рішення Кабмін планує оскаржити.

Про це розповіла адвокатка Олена Грицаєнко, повідомляє 24 канал.

За її словами, вважати Насірова чинним фіскалом – незаконно, тому що Кабмін прийняв правильне рішення про звільнення, адже в Україні не може перебувати на державній службі людина, яка має іноземне громадянство.

«Я спілкувалися з представниками Кабінету Міністрів, вони будуть подавати касаційну скаргу», – наголосила адвокатка.

Вона додала, що раніше Мінфін отримав інформацію про те, що Роман Насіров має громадянство Великобританії. Відповідно до закону, якщо є така інформація, Кабмін протягом трьох днів має звільнити особу із займаної посади, що і було зроблено. В цьому випадку інформація була отримана від посольства Великобританії, що дає підстави стверджувати, що інформація є обґрунтованою і достовірною. Тому Кабмін виніс правильне рішення про звільнення, однак суд, на жаль, іншої думки. 

Грицаєнко підкреслила, що ми маємо патову ситуацію, тому що фактично є три розпорядження Кабміну:

- розпорядження, яким Насірова призначили на посаду, і воно діюче – ніхто його не скасовував;

- розпорядження про звільнення, яке скасував суд; 

- розпорядження про відсторонення від займаної посади – однак це розпорядження Кабмін сам скасував після розпорядження про звільнення з посади.

«І тому ми маємо два рішення, які фактично скасовані вже і не діють, і рішення про призначення на посаду, яке є діючим. Тому, на преший погляд, він є головою ДФС»,
– сказала адвокатка.

Що відомо про справу Насірова

- Апеляційний суд 24 лютого поновив Романа Насірова на посаді Державної фіскальної служби.

- Три роки тому Романа Насірова арештували та звинуватили у причетності до газових схем олігарха-втікача Олександра Онищенка. Насіров нібито, зловживаючи владою, надав пільгову розстрочку за видобування корисних копалин, а Онищенко проводив завдяки цьому корупційні схеми. Через цю схему держава отримала збиток у 2 мільярда гривень.

- Насіров вийшов з-під арешту, заплативши заставу у 100 мільйонів гривень. А вже на початку 2018 року Кабмін звільнив Насірова. І відтоді почалася епопея з поверненням на роботу скандального чиновника.

- Рік тому суд навіть змушував державу виплатити грошову компенсацію колишньому головному фіскалу за звільнення. Проте тоді Кабмін не здався і оскаржив це рішення. Цікаво, що Насіров, який у 2016 році декларував мільйони гривень готівкою, кілька дорогих авто та два десятки земельних ділянок, продовжує наполягати на виплаті йому грошової компенсації не лише за звільнення, але і за весь час, який він, нібито незаконно, не може працювати.

- Поки Насіров намагається повернутися на посаду голови ДФС, антикорупційний суд продовжує розглядати справу про збиток державі.

Читати також: Мережу підірвало відео, на якому Насіров не знав, коли почалася Друга світова війна


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині захворюваність на грип та ГРВІ і досі висока
Наступна новина Луцькому зоопарку можуть передати тварин із Національного цирку України
Останні новини
Схожі новини