На Волині запрацював санаторій «Дачний»

На Волині запрацював санаторій «Дачний»

Санаторій для реабілітації дітей з інвалідність «Дачний» знову запрацював. Там облаштували інклюзивний вхід та встановлюють протипожежну сигналізацію.

Про це розповідає Суспільне.

Нагадаємо, "Дачний" не працював від початку 2021 року.  У березні з обласного бюджету виділили мільйон 30 тисяч гривень для облаштування інклюзивного входу та встановлення протпожежної сигналізації.

У санаторії допомагають дітям із неврологічною та ортопедичною патологією. До карантину щороку сюди на реабілітацію приїжджали до тисячі дітей, - розповів головний лікар санаторію Олег Лопатін. Цього заїзду приймають 33 дитини, наступного планують реабілітувати - 60.

Санаторій "Дачний" підпорядковується обласному територіально-медичному об'єднанню захисту материнства і дитинства облради. Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад каже, що коштів з НСЗУ на фінансування санаторію не вистачатиме, обласна рада дофінансовуватиме заклад з обласного бюджету.

Читати також: На межі виживання. На Волині думають, як зберегти дитячий санаторій «Дачний»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку створять Центр для зміцнення сімейних стосунків
Наступна новина На Волині за добу від коронавірусу померло 7 людей
Останні новини
Схожі новини