На Волині зменшились масштаби всихання соснових лісів

На Волині зменшились масштаби всихання соснових лісів
Джерело фото: Zik

Масштаби всихання соснових лісів на Волині суттєво зменшились. 

Про це говорили під час наради про результати проведення інвентаризації осередків шкідників та хвороб лісу, повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Під час наради обговорили санітарний стан лісових насаджень, що перебувають у підпорядкуванні державних лісогосподарських підприємств Волинського ОУЛМГ. За результатами моніторингу, чітко спостерігається тенденція до зменшення осередків ураження короїдом.

«Нині ми з упевненістю констатуємо – масштаби всихання соснових лісів на Волині зменшились. Але основні дані будуть сформовані на підставі лісопатологічного моніторингу, який зараз проводиться службою лісозахисту в області. Відповідно, на початку 2019 року буде розроблено прогноз розвитку осередків шкідників та хвороб лісу, в якому вказуватимуться очікування на наступний рік. За оперативними даними, поки ми спостерігаємо чітку тенденцію до їх зменшення. І це факт», – розповіла директорка державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Херсонлісозахист» Тетяна Касіч.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Гурт «Карна» про талант-шоу, війну та музей Корсаків. ІНТЕРВ'Ю
Наступна новина У Луцьку біля РАЦСу відкрили новий бар. ФОТО
Останні новини
Схожі новини