На Волині знайшли древню прикрасу

На Волині знайшли древню прикрасу
Джерело фото: Фейсбук

На Волині археологи знайшли старовинну прикрасу із зображенням хижого звіра.

Про це йдеться на сторінці науково-дослідного центру «Рятівна археологічна служба» у Фейсбуці.

Бронзову накладку VI-VII ст виявили цьогоріч під час досліджень багатошарового поселення Марковичі-1. Це фігурна пластина, виконана методом лиття і різьблення, у формі стилізованого зображення хижої тварини.

Накладка кріпилась цвяшками через три спеціальні отвори і, очевидно, була відірвана та зламана якраз в двох місцях кріплення. Таким чином втрачена верхня частина голови звіра.

«Як пояснює археолог центру Олександр Сілаєв, збірний образ міфічного хижого звіра є одним з основних елементів специфічного типу зооморфних прикрас, які були складовою так званих «антських скарбів» – особливої групи старожитностей ранніх слов’ян. Власне, крім скарбів, накладні прикраси схожого стилю виявлено на низці поселень та на могильниках в ареалі розселення племен антів і склавинів на території України, Росії, Угорщини, Румунії, Болгарії, Греції, Боснії і Герцоговини», – йдеться у повідомленні.  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Коли у Володимирі-Волинському розпочнуть опалювальний сезон
Наступна новина У Луцьку запустили сміттєсортувальну лінію. ФОТО
Останні новини
Схожі новини