Вакцинація і вимушені канікули: як у Луцьку зупинили спалах кору

Вакцинація  і вимушені канікули: як у Луцьку зупинили спалах кору
Фото ілюстративне

В Луцьку спалах інфекції кору вдалося зупинити в тому числі завдяки вакцинації і забороні дітям без щеплень відвідувати навчальні заклади.

Про це йшлося під час оперативної наради в Луцькій міській раді, – повідомляє ІА Волинські Новини.

Як зазначив секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт, в Луцьку була передепідемічна ситуація. Аби запобігти подальшому поширенню хвороби в Луцьку продовжили канікули для дітей, аби перечекати інкубаційний період хвороби. Зупинило поширення хвороби і рішення заборонити відвідування шкіл дітям, які не мають щеплення.

«Розпорядження щодо обов’язково щеплення викликало резонанс, акцію протесту. Так, це непопулярне рішення, але воно дало позитив. Я розумію обурення батьків, а ще більше розумію тих батьків, чиї діти заразились в школі від інших нещеплених дітей», - зазначив Григорій Пустовіт.

Наразі показник охоплення щепленнями довели до 96,5%, але якщо збільшити його до 98% то, зі слів начальника Управління охорони здоров’я Луцької міської ради Миколи Якимчука, це забезпечить колективний імунітет, який буде захищати всю громаду.

Що стосується дітей без щеплень, то для них організували інші форми навчання, аби не переривати навчальний процес. Як тільки спалах кору припиниться, батькам повідомлять, що їх діти можуть знову ходити до школи.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Яким буде парк у Ковелі після масштабної реконструкції. ФОТО
Наступна новина Герой лютого на «Першому» – Олександр Дудар
Останні новини
Схожі новини