На «Ягодині» - величезні черги на кордоні з Польщею, водії у безвиході. ВІДЕО

На «Ягодині» - величезні черги на кордоні з Польщею, водії у безвиході. ВІДЕО

На Волині виникли величезні черги на кордоні з Польщею.

Відео з місця події розмістили на сторінці Рідна Україна у Фейсбуці. 

«Жодна машине на заїде на територію України без розмитнення. Тільки на розмитнення або вносити заставу еквівалентну сумі розмитнення. Але є ще одне але. 
Люди говорять про безвихідну ситуацію і не знають що робити. На дворі морозно, а в автівках є і діти», – зазначається у дописі.

 
На Волині виникли величезні черги на кордоні з Польщею

На Волині виникли величезні черги на кордоні з Польщею Жодна машине на заїде на територію України без розмитнення. Тільки на розмитнення або вносити заставу еквівалентну сумі розмитнення. Але є ще одне але. Люди говорять про безвихідну ситуацію і не знають що робити. На дворі морозно, а в автівках є і діти. Прошу поширити Вподобай Рідна Україна

Posted by Рідна Україна on Saturday, 24 November 2018

Як передає Інформаційне агентство Волинські новини, за словами керівника ГО «Автомайдан Волині» Сергія Похи, з польської сторони колона з автівок простяглася аж до Холма. Поха зазначає, що у водіїв, які повертаються в Україну, на митниці вимагають заставу за авто на єврономерах, сума якої, з його слів, складає від 4 до 5 тисяч євро. Натомість люди не мають з собою таких грошей, адже не знали про те, що доведеться платити заставу.

Читати також: «Євробляхи – не бурштин» – луцький активіст Рижков звернувся до Президента

Разом з тим, як розповів Поха, перед пунктом пропуску зібралося багато людей, які вимагають від влади знизити ціну на газ та компослуги. Та додає, що наразі про зміни до закону про «євробляхи» ніхто нічого не каже.

24 листопада на пункті пропуску «Устилуг» стався транспортний колапс. Міст через річку Буг був заблоковано з української сторони. Згідно з інформацією людей, які стояли у черзі, спочатку не впускали на українську сторону людей з tax free, а потім перестали пускати будь-кого.

Нагадаємо, 25 листопада з 00.00 у дію вступили нові правила розмитнення авто на єврономерах. Згідно з ними, громадяни-резиденти мають право переміщувати транспортний засіб, що зареєстрований за межами України, в режимі транзиту за умови сплати грошової застави в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких автомобілів на митну територію України з метою вільного обігу або сплатити митні платежі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «У Сомалі «євробляхарі» б були піратами» - лучанин жорстко розкритикував прихильників «євроблях»
Наступна новина На дорогах ожеледиця: волинян просять бути обережними
Останні новини
Схожі новини