Запрацювали закони про «євробляхи». Що тепер буде?

Запрацювали закони про «євробляхи». Що тепер буде?

У неділю, 25 листопада набули чинності закони №8487 та №8488, які легалізують ввезені з порушенням митного та податкового законодавства автомобілі з європейськими номерами.

У суботу вказані закони були опубліковані у газеті "Голос України".

У прес-службі ДФС повідомили, що починаючи з 25 листопада громадяни України мають право тимчасово ввозити транспортний засіб, що зареєстрований за межами країни, строком до одного року і за умови сплати всіх необхідних митних платежів. При цьому, митні платежі не повертаються, інформує Економічна правда.

«Громадяни-резиденти мають право переміщувати транспортний засіб, що зареєстрований за межами України, в режимі транзиту за умови сплати грошової застави в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких авто на митну територію України з метою вільного обігу», - йдеться у повідомленні.

«Таким чином, якщо резидент планує здійснити перетин митного кордону України на авто з іноземною реєстрацією і повернутися після 00.00 годин 25 листопада, то сплата митних платежів або грошової застави є обов‘язковою», - заявили у прес-службі.

8 листопада Верховна Рада ухвалила в другому читанні та в цілому два закони, які повинні поставити крапку в питанні так званих "євроблях".

Один з них передбачає зміну формули розрахунку акцизу на розмитнення авто, який буде зменшений.

Другий — посилює відповідальність за порушення митних правил, зокрема, осіб, які ввозять в Україну авто в режимі транзиту або в режимі тимчасового ввезення.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Полігон у Брищі «тріщить по швах». Луцьк на порозі сміттєвої катастрофи?
Наступна новина Луцька телеведуча Галина Падалко стала обличчям відомої компанії. ФОТО
Останні новини
Схожі новини