«На жаль, є технічні проблеми», – Луцькрада про запровадження електронного квитка

«На жаль, є технічні проблеми», – Луцькрада про запровадження електронного квитка
Фото ілюстративне

Запровадження у Луцьку системи автоматизованої оплати проїзду відбувається із певними труднощами, про які розповів начальник управління транспорту та зв'язку Володимир Степанов.

Про це стало відомо під час оперативної наради 12 листопада, повідомили у відділі інформаційної роботи.

Нагадаємо, з 11 листопада Луцьк мав повністю перейти на безготівкову оплату проїзду, однак запровадили пільговий період, коли можна розрахуватися і готівкою, і за допомогою електронного квитка.

Володимир Степанов зауважив, що встановлено поки 33 термінали для продажу електронних квитків. Вони розміщені у торгових центрах, магазинах, на автостанціях тощо. Нині ведуться перемовини щодо встановлення ще 7 автоматів, зокрема й на залізничному вокзалі.

Адреси, де можна купити електронний квиток.

Попри те, що усі 45 тролейбусів обладнані валідаторами, за словами посадовця, на жаль, у них трапляються технічні проблеми, але їх швидко вирішують. Каже, нині система проходить тестування, й за два-три тижні усе належним чином запрацює.

У міській раді вказують і на проблему із приватними перевізниками, які не дуже охоче йдуть на співпрацю, і з 200 автобусів лише 7 обладнані валідаторами.

Володимир Степанов каже, що це викликає незручності для громадян, адже у тролейбусах вони можуть розраховуватися електронними картками, а в автобусах – ні.

«Вони  (перевізники, – ред.) думають, що міська влада відмовиться від свого задуму. Проте це не так, і шляху назад нема. Ми ведемо переговори із перевізниками з інших міст, і якщо наші не захочуть працювати згідно зі встановленими правилами, то ми запросимо працювати інших», – сказав перший заступник міського голови Григорій Недопад.

Він підтвердив, що не все відбувається так, як хочеться. Проте теж запевнив, що незабаром усе налагодиться, і в Луцьку на повну запрацює автоматизована система оплати проїзду.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що можна подарувати колегам в офісі до Новорічних свят. Поради
Наступна новина Священники доставили допомогу воїнам на Донеччині і запросили школярів на Волинь
Останні новини
Схожі новини