Нагородять переможців рейтингу бюджетної прозорості. У списку три волинські громади

Нагородять переможців рейтингу бюджетної прозорості. У списку три волинські громади
Фото ілюстративне

Три волинські громади потрапили до переможців рейтингу бюджетної прозорості «Кришталь року» серед українських об’єднаних територіальних громад. 19 листопада відбудеться церемонія їх нагородження у Києві.

Про це повідомляє сайт Децентралізація.

У списку переможців зі 106 громад – три волинські. Це – Княгининівська сільська громада, Смідинська сільська громада та Поромівська сільська громада.

Читати також: «Ми змінилися, мабуть, у триста разів». Як живе Княгининівська об'єднана громада

«Кришталь року» відзначає найкращі громади, які пройшли оцінку за спільною методологією, впровадженою програмами USAID DOBRE та «U-LEAD з Європою» у 106 громадах з 18 областей України.

Номінантів оцінено за 36 критеріями у галузі управління публічними фінансами.

«Подія «Кришталь року» продемонструє найкращі практики ефективного управління коштами громад, коли всі етапи бюджетного процесу – від планування до звітування – прозорі і зрозумілі для платників податків, які і наповнюють місцеві бюджети», – йдеться у повідомленні. 

Довідково
Премія «Кришталь року» та оцінка бюджетної прозорості 2019 року – це партнерська робота Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) через консорціум виконавців програми USAID DOBRE, Представництва Європейського Союзу та п’яти його держав-членів Німеччини, Швеції, Польщі, Данії та Естонії через Програму «U-LEAD з Європою», і  Громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети!».
Індекс прозорості місцевих бюджетів та методологію його оцінювання розроблено Фондом Східна Європа спільно із Громадським партнерством «За прозорі місцеві бюджети!», у співпраці з Асоціацією міст України за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Працівникам РДА, яких скоротять, допомогти обіцяє служба зайнятості
Наступна новина «Стався технічний збій». У Луцьку затримується початок продажу електронних квитків
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні