Працівникам РДА, яких скоротять, допомогти обіцяє служба зайнятості

Працівникам РДА, яких скоротять, допомогти обіцяє служба зайнятості
Фото ілюстративне

У службі зайнятості обіцяють забезпечити кар’єрний супровід кожному співробітникові райдержадміністрації, який підпадає під скорочення.

Про це ідеться у повідомленні Волинського обласного центру зайнятості.

Нагадаємо, у Кабміні анонсували скорочення штату районних державних адміністрацій.

«З початком оптимізації структури кожен керівник РДА буде залучати державну службу зайнятості для підтримки людей у пошуку роботи. Із моменту залучення роботодавцем ДСЗ до програми підтримки працівників, що вивільняються, кожен працівник стає клієнтом Служби.», – розповідають в обласному центрі зайнятості.

Завдання служби зайнятості – забезпечити кар’єрний супровід кожному співробітникові, який підпадає під скорочення. Кожного клієнта буде супроводжувати свій кар’єрний радник, який складе індивідуальний план працевлаштування, щоб підібрати роботу максимально швидко, навіть ще до самого звільнення.

Служба зайнятості проведе низку профорієнтаційних заходів, спеціальне діагностичне тестування. Кар’єрний радник спільно зі спеціалістом із профорієнтації індивідуально проконсультують кожного клієнта та нададуть відповіді на всі запитання, пов’язані з наступним підбором роботи за результатами профорієнтаційної діагностики та профілювання.

Проведення підготовчих заходів дозволить скласти профіль клієнта, визначити ті навички, здібності, компетентності, які найкраще вирізняють клієнта серед інших осіб на ринку праці, визначити ступінь мотивації та готовності до змін, кажуть у центрі зайнятості.

Читати також: У Луцькій РДА скоротять близько 40 працівників. Що про це кажуть самі чиновники?

Після цього розпочнеться супровід у працевлаштуванні, виходячи з індивідуальних потреб клієнта.

Пошук роботи, проведення професійного навчання, тренінгів, підготовку особи до започаткування власного бізнесу проводитимуть із залученням найширшого кола стейкхолдерів: бізнесу, профспілок, профільних галузевихасоціацій та новостворених ОТГ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ступаєш у прірву – і ловиш потік повітря». Лучанин подорожує на висоті 5 тисяч метрів
Наступна новина Нагородять переможців рейтингу бюджетної прозорості. У списку три волинські громади
Останні новини
Схожі новини