Найбільше потрібні ліки. У Луцьку волонтери збирають допомогу військовим та тероборонівцям

Найбільше потрібні ліки. У Луцьку волонтери збирають допомогу військовим та тероборонівцям
Фото «Суспільне»

У Луцьку діє десять пунктів допомоги територіальній обороні. Туди люди несуть їжу, одяг, засоби гігієни та медикаменти. «Ліки потрібні найбільше», - каже координатор Центру допомоги Володимир Захожий.

Усе, що передають люди до пунктів збору допомоги, волонтери ретельно перевіряють, на наявність вибухівки та підозрілих предметів, - повідомляє «Суспільне».

Зі слів Володимира Захожого, які саме товари потрібні – їм повідомляють підрозділи тероборони та військові.

«Є машини, які погоджуються їхати, не потребуючи ні пального, нічого. Ми завантажили – вони поїхали. Така координація людей підіймає у нас бойовий дух і оптимізм», - говорить координатор Центру допомоги.

Зголосилась допомагати територіальній обороні майже сотня людей, - розповідає волонтер Олег. Він працює з першого дня війни. З його слів, треба нести речі, які справді потрібні. Наприклад, внутрішньо переміщеним людям для облаштування бомбосховищ треба теплі речі, матраци, каримати та спальники.

">http://

Волонтерка Алла Доманська говорить: нині харчів вдосталь. Каже: більша потреба – в ліках. Зокрема, потрібні медичні засоби, які зупиняють кров та все для надання першої домедичної допомоги.

«Для облаштування блокпостів потрібні лопати, будівельні матеріали, сокири, молотки і цвяхи», - каже волонтерка Алла Демчук.

Центральний пункт збору допомоги територіальній обороні у Луцьку працює у драмтеатрі.

Нагадаємо, раніше «Перший» писав, що лучани масово приносять усе необхідне у пункти збору товарів для тероборони. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Білоруські військові рухаються до українського кордону у напрямку Волині, - Генштаб ЗСУ
Наступна новина Зеленський ввів безвіз для іноземців, які їдуть боротись з російськими окупантами
Останні новини
Схожі новини