«Нам потрібно змінити країну разом», – Вячеслав Рубльов жителям Турійського району

«Нам потрібно змінити країну разом», – Вячеслав Рубльов жителям Турійського району

Мізерні пенсії, відсутність автобусних сполучень та масова еміграція з України – ці питання піднімали на зустрічі із кандидатом в народні депутати від партії «Слуга народу» Вячеславом Рубльовим мешканці сіл Новосілки та Відути Турійського району.

В Новосілках Вячеслав Рубльов не перший раз. Тут минулого року за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» в місцевому дитячому садочку встановили розвиваючі меблі. Тоді ж жителі звернулися до діючого депутата обласної ради із проблемою відсутності автобусного сполучення. Бо маршрутка до їхнього населеного пункту взагалі не ходить.

«Виставляли на торги автобусне сполучення Ковель-Володимир-Волинський. Але потім нам прийшла відповідь, що ніхто і перевізників не хоче його брати. Мовляв, низький пасажиропотік», - каже Новосілківський сільський голова Андрій Янюк.

«Є рейси прибуткові і неприбуткові і раніше їх давали в пакеті перевізнику: якщо хочеш заробляти на прибутковому рейсі, то маєш взяти один неприбутковий. Але систему встановили так, що маршрутки їздять лише на прибуткові рейси. Але ж і в інших селах такі ж люди живуть!» – каже Вячеслав Рубльов.

Політик каже: він тоді ще звертався із запитом в обласну державну адміністрацію щоб відновити автобусний маршрут. Але чиновники надіслали відписку.

«Тому, нам потрібно далі продовжувати реформу децентралізації, щоб громади могли самостійно розвиватися, самі вирішувати що робити із землею, заробляти кошти, і вирішувати хто буде перевозити їхніх мешканців», – переконаний Вячеслав Рубльов.

Нарікають в Новосілках і на проблему із медициною. ФАП ніби є, тільки от медик один на кілька сіл. А ще тут на території села є сільськогосподарське підприємство, яке в громаду не принесло ще ні копійки.

«Вони в нас тут вже 7 років. Взяли землі, ні у кого не питали. Нам дороги ремонтують, а їхня техніка все руйнує. І грошей в бюджет від їхньої діяльності немає. А ще на їхній території є бочки з хімікатами, але чим ми труїмося – навіть не знаємо», – кажуть люди.

Кандидат каже: він за те, щоб підприємства, які діють на території тих чи інших населених пунктів, реєструвалися саме в цьому селі. Щоб гроші надходили в бюджет громади і громада мала змогу контролювати їхню діяльність.

«Нам потрібно змінити країну разом. Ми обрали нового президента, повинні обрати і оновлену Верховну Раду. Туди мають пройти ті люди, які готові робити реформи для людей, а не ставати нардепами для захисту власного бізнесу», - підкреслив кандидат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «У нас уколи робить тато». Ми побували вдома у Рубльових

В жителів селі Відути інша біда. В населеному пункті – 28 хат. Щоправда лишилися тут жити лише пенсіонери – усе працююче населення вже в Польщі на заробітках.

 «Я була в Польщі і заробила 800 гривень за один день, коли попрацювала на городі. А тут у мене пенсія 1600 в місяць. Як я маю ті гроші поділити, щоб хоча б внукам на день народження які 100 гривень дати? Так, додають пенсії, але це 9 гривень. 8 гривень. Ми зневірилися, бо Україну обікрали і рознесли все, що є», - каже пенсіонерка, мешканка села Відути.

Люди кажуть: такі маленькі села як їхнє, усі обходять стороною. Жодного разу  свого діючого народного депутата не бачили, роботи, яку б він проводив для простих селян теж непомітна. То ж констатують: їх тут лишили вмирати.

«У народних депутатів є так звана депутатська недоторканність. В Україні ще не діє механізм, коли нардепа за неналежне виконання своїх обов’язків – прогули засідань Верховної Ради, відсутність його на окрузі, можна звільнити з посади. Але я вважаю, що це повинно бути. І якщо обранець громади працює не для своїх виборців, а лише для захисту свого бізнесу, то він не має права називатися народним депутатом. Народний депутат – це людина, яка поряд з вами, яка чує вас і вирішує ваші проблеми, яка виносить в Парламент те, що вас турбує. Тому вибір за кожним із вас – знову вибрати на п’ять років людину, яку ви не бачили, чи того, хто представлятиме ваші інтереси у партії діючого Президента», - наголосив Вячеслав Рубльов.

Анна ВОЛОЩУК

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ні школи, ні садочка, ні дороги: про що говорили з Рубльовим жителі Горохівського району


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Люди здатні відчувати 800 смаків кави». Найцікавіше з лекції у Луцьку
Наступна новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 17 липня. ФОТО
Останні новини
Схожі новини