Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 17 липня. ФОТО

Хроніка пригод Луцька і Волині. Середа, 17 липня. ФОТО
У Луцьку - аварія за участю трьох маршруток

Серед ночі легковик із п’яним водієм врізався у фуру. Заступника мера, який попався на хабарі, взяли під цілодобовий домашній арешт. Три машрутки не поділили дорогу… Про ці та інші пригоди «Першому» стало відомо у середу, 17 липня.

Не поділили дорогу три маршрутки

У Луцьку на проспекті Перемоги на зупинці громадського транспорту 16 липня зіткнулися три маршрутні таксі «Богдан». 57-річний лучанин за кермом маршрутного таксі «Богдан», під’їдаючи до зупинки громадського транспорту, зіткнувся з іншої маршруткою, яка зупинилась для висадки та посадки пасажирів, внаслідок чого транспортний засіб зіткнувся із третім маршрутним таксі, яке стояло попереду. У результаті двоє пасажирів отримали тілесні ушкодження. Постраждалі не госпіталізовувались.

Легковик врізався у вантажівку

У ніч на 17 липня в Луцьку на вулиці Львівській зіткнулися вантажівка MAN та легковик Audi. Обидва транспортні засоби отримали значні механічні ушкодження. Зіткнення було настільки сильними, що в Audi спрацювали подушки безпеки. Внаслідок ДТП фура в'їхала у інформаційне табло заправки. У керманича Audi поліцейські виявили ознаки сильного сп’яніння.

Напився і в’їхав у паркан

На вулиці Писаревського у Луцьку водій Renault Espace в’їхав в огорожу будинку та перевернувся. У нього були явні ознаки алкогольного сп’яніння, що й підтвердила перевірка – 1,5 проміле. На винуватця патрульні оформили 2 протоколи.

Пішохід опинився під колесами «Мерседеса»

У Нововолинську на вулиці Луцькій неподалік магазину «Квадрат» 16 липня близько 23:00 фургон «Мерседес», що їхав до Вололодимира-Волинського, наїхав на пішохода, який переходив дорогу у невстановленому місці. Пішохода госпіталізували в реанімаційне відділення Нововолинської ЦМЛ в тяжкому стані: у нього відкрита черепно-мозкова травма.

Украв мопед в односельчанки

У Турійському районі 16 липня невідомий викрав у 44-річної мешканки мопед «Viper». Поліцейські встановили, що злочин скоїв 31-річний односелець потерпілої. Викрадений мопед вилучили.

Знайшли мак і коноплі

На Волині правоохоронці виявили 67 фактів незаконних посівів снодійного маку та конопель. Вилучили майже сім тисяч нарковмісних рослин. За цими фактами слідчі розпочали кримінальні провадження. Зокрема, на присадибних ділянках жителів Горохівського, Локачинського та Ківерцівського районів вилучили понад півтисячі стебел снодійного маку. Так, у селі Старостав на присадибній ділянці жительки Горохова правоохоронці знайшли понад 150 рослин снодійного маку. Патрульні на присадибній земельній ділянці в селі Сірнички у 52-річної місцевої жительки вилучили 445 рослин снодійного маку. У селі Дідичі на присадибній ділянці місцевої мешканки поліцейські виявили 15 рослин коноплі. 

Вилучили холодну зброю

У Володимирі-Волинському в міському парку 16 липня в 20-річного місцевого жителя поліцейські виявили кастет та ніж. Відомо, що правопорушника вже притягували до кримінальної відповідальності за майнові злочини. Вилучені предмети направили на дослідження до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Заступника мера, який попався на хабарі, взяли під домашній арешт

Заступнику голови одного з міст Волині, якого 12 липня затримали під час отримання 10 тис. грн. хабара, оголосили підозру. Правопорушник, котрий за сумісництвом обіймає також посаду секретаря міської ради, вимагав гроші від підприємця за надання дозволу на розташування на території міста малої архітектурної форми без дозвільних документів. У разі домовленості заступник міського голови обіцяв підприємцю подальше сприяння в одержанні офіційних дозвільних документів на виконавчому комітеті міськради. Суд обрав підозрюваному міру запобіжного заходу - цілодобовий домашній арешт. Нагадаємо, ідеться про заступника міського голови Володимира-Волинського, секретаря ради Олега Свідерського.

Читати також: Саганюк заявив, що затримання його заступника – це спроба «вибити» кандидата на міського голову

Втопився у сільському ставку

Жертвою на водоймі став 28-річний житель села Печихвостів Горохівського району. У День рибалки його тіло знайшли у ставку на околиці села. Кажуть, чоловік зник у воді раптово. Тим, хто був на березі, довелося викликати горохівських рятувальників і працівників водолазно-рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення. Пошуки тривали майже до 20:00.

Втрапив за ґрати за грабіж та крадіжку

Уродженця села Залісся Камінь-Каширського району засудили за грабіж та крадіжки. 15 липня 2018 року нетверезий зловмисник у приміщенні автовокзалу на вулиці Конякіна у Луцьку зірвав з плеча іншого чоловіка шкіряну сумку із гаманцем, мобільними телефонами та іншими речами, завдавши матеріальної шкоди на понад 2700 грн. 31 липня 2018 року у продовольчому магазині на вулиці Ковельській у Луцьку він поцупив банківську картку, з якої зняв 620 грн. Луцький міськрайонний суд визнав чоловіка винним у вчиненні цих злочинів та, доєднавши до покарання ще й термін позбавлення волі, призначений йому за вироком Солом'янського районного суду, який у лютому 2019-го засудив волинянина за грабіж у столиці, призначив йому остаточне покарання на 5 років та 3 місяці позбавлення волі.

Віддала шахраям 3 тисячі гривень

Мешканка Нововолинська перерахувала на банківську картку 3 000 гривень за купівлю басейну, та товар не отримала. Басейн жінка намагался придбати в інтернет-магазині «Team Sport», йдеться в ухвалі Нововолинського міського суду від 9 липня. Через додаток «Приват24» надіслала гроші. Після переказу коштів продавець зник, на телефонні дзвінки не відповідає. Замовлений товар потерпіла не отримала.

Тютюнових контрабандистів зупинили за допомогою зброї

Неподалік села Висоцьк Любомльського району прикордонники із застосуванням травматичної зброї завадили переміщенню через кордон контрабанди. Поблизу кордону оперативники виявили трьох осіб, які за допомогою гумового човна намагались перемістити річкою Західний Буг до Польщі понад 5 тисяч пачок цигарок. У процесі затримання двоє з контрабандистів вдалися до втечі. Водночас один із втікачів почав чинити фізичний вплив стосовно прикордонника. Правоохоронці змушені були застосувати пристрійдля відстрілу патронів з гумовими кулями. Один із порушників отримав травму, після чого він відмовився від своїх протиправних намірів. Прикордонники надали першу медичну допомогу чоловіку та доставили до центральної райлікарні.

Шукають свідків злочину

У Ковелі стався розбійний напад на місцеву мешканку. Злочин був скоєний 16 липня близько 5:30 ранку в тунелі залізничного вокзалу. Правоохоронці просять відгукнутися свідків, у тому числі чоловіка старшого віку, який у цей час проходив у тунелі (див. на фото). Якщо у цей час ви перебували неподалік від місця злочину або маєте інформацію, яка допоможе в розкритті вказаного злочину, повідомте про це на лінію 102 або за телефонами: 0952426775, 61-6-45. Конфіденційність гарантують.

У пункті пропуску «Ягодин» митники виявили у громадянина України, який повертався на батьківщину, три пакунки з речовиною рослинного походження світло-зеленого кольору, схожою на наркотичний засіб – марихуану.

Знайти наркотики допоміг собака

Знайти їх серед особистих речей та багажу, складених у рейсовому автобусі, допоміг службовий пес. Пакетики вагою 13,99 г, 12,87 г та 6,87 г вилучені і передані на експертизу. Правоохоронним органам надіслали повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину за статтею 305 Кримінального Кодексу України (контрабанда особливо небезпечних наркотичних засобів). 

Затримали 58-річного збоченця

У Луцьку затримали чоловіка, який оголював статеві органи при малолітніх дітях. Відповідне повідомлення патрульні отримали 16 липня із проспекту Соборності. Поліцейські, які прибули за вказаною адресою, затримали підозрюваного. Ним виявився 58-річний лучанин. Встановили, що у 2018 році він вже притягувався до відповідальності за ст. 296 Кримінального Кодексу – хуліганство. Для складення відповідних матеріалів особу доставили до відділку поліції.

Діти бавилися сірниками і підпалили сіно

Через дитячі пустощі з вогнем 16 липня сталася пожежа в селі Зачернеччя Любомльського району. Очевидці розповіли, що горить дерев’яний гараж в одному з домоволодінь. На ліквідацію пожежі виїхали вогнеборці місцевої пожежної охорони селища Луків та 10-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Любомля. Вдалося уникнути розповсюдженню вогню на будівлі поруч. Пожежу вогнеборці ліквідували, але вогонь все ж встиг знищити будівлю, де й виникло загорання, а також піднавіс, де зберігалося 6 тонн сіна. Як з’ясувалося згодом, поблизу цієї споруди діти 7 та 8 років бавилися сірниками. Кинутий у бік господарської будівлі сірник і спричинив пожежу.

Підготовлено за матеріалами видань ІА Волинські Новини, Волинь-нова, Нововолинський інформаційний портал, Буг, пресслужб ГУ Нацполіції України у Волинській області, Ковельського відділу поліції, Патрульної поліції Волинської області, прокуратури Волинської області, Держприкордонслужби України, Волинської митниці ДФС, управління ДСНС у Волинській області. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Нам потрібно змінити країну разом», – Вячеслав Рубльов жителям Турійського району
Наступна новина У Луцьку відкрили перший в Україні сервісний центр з водопостачання
Останні новини
Схожі новини