Ні школи, ні садочка, ні дороги: про що говорили з Рубльовим жителі Горохівського району

Ні школи, ні садочка, ні дороги: про що говорили з Рубльовим жителі Горохівського району

Кандидат в народні депутати від партії «Слуга народу» Вячеслав Рубльов зустрівся із жителями сіл Гектари та Антонівка Горохівського району, аби дізнатись про їхні найгостріші проблеми. На зустріч прийшло чимало людей. Кажуть, що за минулі роки майже ніхто не бачив діючого депутата і не було змін на краще. 

«Наші села хочуть знищити?» – у відчаї запитували люди, які десятки років почуваються кинутими напризволяще. На зустрічі з Вячеславом Рубльовим вони виливали у словах накопичені біль і розчарування.

Воно й не дивно, адже в селі Антонівка немає ні школи, ні садочка, не залишилось майже нічого, та й за збереження ФАПу люди теж хвилюються.

А за дорогу обласного значення, що веде до села, й говорити боляче, бо ті глибокі ями та калюжі дорогою назвати важко. Кожен виїзд із села для людей – справжнє випробування. Що вже говорити про хворих, яких потрібно доправити до лікарні – таким шляхом до медичного закладу можна просто не доїхати.

І як сумне підтвердження важких реалій – історія місцевого Героя України, атовця третьої хвилі призову Андрія Коносевича. Чоловік переніс операцію, а під час оформлення інвалідності бійцю довелось відчути на собі всю важкість бюрократичної системи.

«Всяке було, навіть до грошей доходило, – розповідає Андрій. – Два місяці, замість того, щоб лікуватися, я мусив їздити до Луцька, доводити свою інвалідність. Два рази, дорогою з Луцька до Горохова, швидка мене прямо з маршрутки забирала. Але мені все одно доводилось особисто возитися з тими документами, оформляти, проходити всі ці процедури з великими проблемами».  

Тепер Андрій переймається, чи не доведеться витерпіти подібного під час повторного підтвердження інвалідності.

Вячеслав Рубльов, разом із Сергієм Балицьким, засновником волонтерського центру «Серце патріота», під час зустрічі обмінялись із Андрієм телефонними номерами та взяли під контроль вирішення питань допомоги учаснику АТО.

«В першу чергу поможіть нам з дорогою», – лунали звернення людей під час зустрічі з Вячеславом Рубльовим. Люди переймаються майбутнім своїх сіл і болісно сприймають ситуацію, коли виборці продають свої голоси «за гречку». Кажуть, від подібного громада тільки втрачає. Присутні на зустрічі розповідали, що й навіть за Януковича випадки продажу голосів траплялися в їхніх селах, обурено називали й прізвища тих, хто йшли на такий крок. А про депутата, який вже два терміни є представником їхнього села у Верховній раді кажуть, що його не бачили й жодної допомоги не відчули.

«А ви ще до нас приїдете після виборів?» – такі питання ставили люди, зневірені у владі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Луцьк захворів. Відмовила система життєзабезпечення… А лікар хто?» - у «Голосі» говорили про сморід
Наступна новина Луцький Центр обслуговування клієнтів у час пік відвідує більше 1 200 споживачів газу
Останні новини
Схожі новини