Нардеп та олігарх Вадим Новинський вирішив відмовитися від мандату

Нардеп та олігарх Вадим Новинський вирішив відмовитися від мандату
Вадим Новинський. Фото з відкритих джерел

Позафракційний депутат Верховної Ради України Вадим Новинський заявив про складення з себе повноважень народного депутата. Про своє рішення він повідомив у середу, 6 липня.

Політик заявив про намір зосередитись на гуманітарних проектах, – повідомляє «Zaxid.Net».

«Я ухвалив рішення скласти повноваження народного депутата України та зосередитись на гуманітарних проектах, на розвитку національної економіки, служінні Української Православної Церкви та на відновленні зруйнованих храмів», – йдеться у заяві Новинського на Facebook.

Заява про складання депутатських повноважень. Фото Вадима Новинського

Народний депутат подякував за довіру виборцям Маріуполя (саме від цього округу політик був обраний до Верховної Ради у 2019 році як член партії «Опозиційний Блок» – ред.).

«У нових драматичних обставинах, що виникли після окупації Маріуполя, вважаю, що буду ефективнішим не в політиці, а в гуманітарній, громадській та виробничо-економічній діяльності. Наразі відверто не до політики – час та обставини диктують інші пріоритети», – пояснив Вадим Новинський.

Зазначимо, що Новинського називають одним з головних фінансових спонсорів УПЦ (МП). Він входить до сотні найбагатших людей України.

Він є засновником фінансово-промислової групи «Смарт-Холдинг», співвласником «Метінвесту» і власником відомої компанії з виробництва продуктів «Верес». Йому також належать суднобудівні заводи у Миколаєві та Херсоні.

Новинський у 2012 році став громадянином України, до того був громадянином російської федерації. У 2012 – зайняв друге місце у рейтингу 200 найзаможніших людей України (4,373 млрд доларів) за версією журналу «Фокус».

У 2013 році на проміжних виборах був обраний до Верховної Ради 7 скликання за 224 виборчим округом від міста Севастополя як безпартійний самовисуванець, вступив до фракції «Партії регіонів». 16 січня 2014 року голосував за диктаторські закони.

Народним депутатом 8 скликання був обраний у 2014 році від партії «Опозиційний Блок» (№11 у списку) як безпартійний. Був головою підкомітету з питань благодійної діяльності та фінансування культури Комітету ВРУ з питань культури і духовності.

Голова парламентської фракції (з кінця 2018 року), член Політради та Політвиконкому «Опозиційного блоку».

У 2019 році був обраний до Верховної Ради 9 скликання від партії «Опозиційний Блок» як її член за 57 округом (м. Маріуполь Донецької області). Позафракційний.

У 2021 році – за версією журналу Forbes статки Новинського оцінювались у 1,4 млрд доларів, що давало йому 8 позицію у рейтингу найбагатших українців.

Попри війну і величезні збитки, які понесли українські мільярдери, Новинський зі статком в 1,3 млрд доларів залишився у списку найбагатших громадян України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині за день патрульні зупинили двох п'яних водіїв
Наступна новина ПЦУ й УПЦ зустрілися у Києві, щоб подолати розділення
Останні новини
Схожі новини