Нардепка від «Слуги Народу» заявила, що Порошенко вітав Путіна з днем Росії

Нардепка від «Слуги Народу» заявила, що Порошенко вітав Путіна з днем Росії
Петро Порошенко

Нардеп фракції "Слуга народу" Ірина Верещук в прямому ефірі телепередачі заявила, що п’ятий президент Петро Порошенко в 2014 році привітав главу РФ Володимира Путіна з днем Росії. Натомість, Порошенко спростовує це твердження.

Це Ірина Верещук заявила в прямому ефірі програми «Свобода Слова», пише «Українська Правда».

«Пан Порошенко, наприклад, 12 червня (2014 року - ред.) вітав з днем Росії (Путіна – ред.), коли уже був Слов’янськ, Краматорськ і так далі», – заявила вона.

Порошенко звинуватив її у брехні, на що Верещук обурилася і попросила його забрати свої слова. Лідер "Європейської солідарності" декілька разів повторив, що вона розповсюджує неправдиву інформацію.

Також нардеп монобільшості наголосила, що абсолютно впевнена у своїх словах і що цю інформацію легко можна перевірити.

Ведучий програми Вадим Карп'як зазначив, що звинувачення Верещук - серйозне, а Росія зацікавлена в такому інформаційному закиді задля дестабілізації ситуації в Україні. 

Після технічної паузи дискусія продовжилася.

Лідер "ЄС" заявив, що знайшов повідомлення з сайту президента України, в якому вказано, що "Порошенко висловив рішучий протест Путіну через танки". Також він звернув увагу, що на сайті Кремля 12 червня 2014 року вказано, що "Порошенко привітав Путіна з днем Росії".

Верещук водночас повідомила, що вона цю інформацію знайшла "у багатьох джерелах".

Так, 12 червня 2014 року інформацію щодо привітання Порошенком Путіна розповсюджували низка проросійських ЗМІ в Україні з посиланням на прессекретаря президента Росії Дмитра Пєскова.

Офіційний Київ не повідомляв про таке привітання, однак зазначала, що Порошенко висловив протест президенту Росії.

На сторінці VoxCheck у фейсбуці детально спростували цей факт. Вони зауважили, що Верещук посилається на новину «24 каналу», але першоджерело цієї новини – повідомлення пресслужби секретаря Путіна Пескова. 

«Там дійсно пишуть, що Порошенко вітав Путіна. Але в час війни не лише видимої, зі зброєю та загиблими, а ще й війни гібридної - інформаційної - ретранслювати російські державні рупори…. ну, щонайменше моветон.

Особливо, для представниці найбільшої парламентської фракції, яка декларує європейський вектор України.
Особливо, коли це Голова підкомітету з державної безпеки та оборони Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки. Особливо, коли це робиться, для заробітку політичних балів», – йдеться у дописі.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Набрала стільки, що не могла донести з лісу». Як волиняни заробляють на чорницях
Наступна новина За добу ще понад пів тисячі українців інфікувались COVID-19
Останні новини
Схожі новини