Ірина Верещук оглянула будівництво житла для переселенців на Волині. ФОТО

Ірина Верещук оглянула будівництво житла для переселенців на Волині. ФОТО

Віцепрем’єр-міністр України-Міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук сьогодні, 18 лютого, перебуває з робочим візитом на Волині. Вона оглянула хід будівельних робіт на об єкті, який реконструюють під житло для переселенців.

Про розповів голова Волинської ОВА Юрій Погуляйко. 

Нагадаємо, у Луцьку реконструюють учбовий корпус ЛНТУ під житло для внутрішніх переселенців. 

За словами Погуляйка, реконструкція учбово-лабораторного корпусу під гуртожиток для внутрішньо переміщених осіб реалізовує НЕФКО за кошти Європейського Союзу. Загалом проєктом передбачено утеплення та оздоблення фасадів, заміну покрівлі, внутрішні роботи, перепланування площ під кухні, душові кімнати, заміна склопакетів, влаштування мереж водопостачання та водовідведення, електроосвітлення, систем опалення, вентиляції та кондиціонування. 

Як розповів голова Волинської ОВА, щодня на будмайданчику працює понад 60 людей, тож завершити та здати об’єкт планують до кінця червня 2023 року. Це дозволить забезпечити житлом 180 осіб.

Також Ірина Верещук відвідала швейне виробництво у Луцьку переселенки Оксани Макарової, яка зі своїм дворічним сином виїхала з Маріуполя 18 березня 2022 року. Прихисток жінка знайшла у селі Милуші Луцького району. Її чоловік зараз захищає Україну.  Згодом розпочала відшивати військове спорядження самостійно, оскільки був досвід у швейній справі. 

На її виробництві «TETRAPOD» зараз працює троє жінок. Проте, підприємиця потребує ще кравчині і швачки. Волинська ОВА уже підшуковує більше приміщення, оскільки це маленьке. 

Шиють в цеху жіночі та чоловічі плитоноски, РПС, дощовики, баули тощо. Останні розробки для військових – це тактичний медичний наплічник. Жінка отримала допомогу на розвиток власного бізнесу у розмірі 250 тис. грн рамках урядової програми «єРобота». А саме, для смоляної майстерні. Оксана Макарова виготовляє підставки та годинники з епоксидної смоли.  Це ще один успішний приклад релокації малого бізнесу на Волинь.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку врятували зачинену у квартирі жінку з інсультом
Наступна новина На Волині сильний вітер повалив на дороги зламані дерева та гілля. ФОТО
Останні новини
Схожі новини