Наскільки популярне сурогатне материнство в Україні та скільки на ньому можна заробити?

Наскільки популярне сурогатне материнство в Україні та скільки на ньому можна заробити?

В Україні такі послуги коштують дешевше, ніж в інших країнах, тому найбільше клієнтів - серед іноземців.

Журналісти проекту «Гроші» дізналися, скільки заробляють сурогатні матері та хто ці жінки насправді.

Останнім часом у соцмережах все частіше можна помітити подібні оголошення: «Вік від 20 до 35 років, наявність власної дитини і відсутність генетичних захворювань і ви – потенційна сурогатна мати».

Ймовірно, що за це можна отримати близько півмільйона гривень за 9 місяців, але слід врахувати, що кандидаток ретельно обстежують.

Нерідко серед таких жінок – ті, у кого вища освіта. На сайтах, які займаються сурогатним материнством, можна вибрати будь-яку програму - найбільше щастить тим, хто потрапив до замовлення «VIP-пакету». Це означає, що потенційні батьки готові заплатити десятки тисяч доларів, щоб дитина народилася в кращому пологовому будинку і навіть не в Україні.

Якщо жінку виберуть, її чекають повна опіка лікарів та майбутніх батьків протягом усіх 9 місяців. Найімовірніше, що народжувати доведеться для іноземної пари, адже вони звертаються в Україну за дешевшими «послугами».

До прикладу, американка, на відміну від українки, попросить близько 100-120 тисяч доларів.

Батьки роблять замовлення навіть щодо статі дитини. Також іноземці надають перевагу сурогатним мамам з досвідом – це додасть 2 тисячі доларів до загального прайсу. Кесарів розтин – це плюс 1 тисяча доларів, якщо жінка завагітніла двійнею – 2-3 тисячі доларів додатково.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Гікосфера» запрошує лучан пограти у настільні ігри
Наступна новина Повідомили про стан лучанина, якого викрали посеред білого дня. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини