Нацбанк назвав причини зростання цін

Нацбанк назвав причини зростання цін

У НБУ відзначили, що квітневий показник інфляції дещо перевищив прогноз.

Як передає УНІАН, про це йдеться в коментарі НБУ щодо даних Державної служби статистики про уповільнення інфляції в Україні в квітні до 13,1% в річному вираженні з 13,2% в аналогічному вимірі місяцем раніше.

За оцінками НБУ, як і раніше, на високих показниках інфляції позначилося подальше зростання виробничих витрат, зокрема, на оплату праці, а також швидке відновлення споживчого попиту. Крім того, на цінах на окремі імпортовані непродовольчі товари відбилося ослаблення курсу гривні в кінці 2017 - початку 2018 року, оскільки ці товари купуються роздрібними мережами з випередженням (наприклад, весняно-літні колекції одягу і взуття).

«Відхилення фактичної інфляції в квітні від прогнозу незначне і може бути нівельовано у наступні місяці. До того ж, монетарні умови є поки достатньо жорсткими, щоб забезпечити поступове зниження споживчої інфляції відповідно до прогнозу», - зазначили в НБУ.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Невідомі у Луцьку побили скло у тролейбусі
Наступна новина Якою буде погода у Луцьку та області 12 травня
Останні новини
Схожі новини