Науковці назвали ще одну перевагу подружнього життя

Науковці назвали ще одну перевагу подружнього життя

Наявність чоловіка або дружини значно знижує шанси постраждати від перелому кісток у старості, повідомляють вчені з Саутгемптонського університету.

Згідно з даними дослідження, люди, які перебувають у шлюбі, мають удвічі менше шансів зламати стегно, плече або зап'ястя, – передає Радіо Максимум

За словами фахівців, отримані результати є черговим доказом на користь того, що шлюб може надавати захисну дію на здоров'я. Це може бути пов'язано з тим, що люди, які перебувають у шлюбі, краще дбають про себе і менше ризикують своїм здоров'ям.

Читати також: Вчені вирахували ідеальну різницю у віці між подружжям

Щоб прийти до таких висновків, експерти вивчили дані майже 38000 осіб з Данії, близько половини з яких страждали від перелому кісток. Фахівці вирішили з'ясувати, чи пов'язані відмінності в прибутку та сімейний статус з ризиком виникнення переломів.

Вчені виявили, що більш високий дохід пов'язаний зі зменшенням ймовірності перелому стегна, плеча або зап'ястя у порівнянні із середнім рівнем доходу. Крім того, люди, які перебувають у шлюбі, вдвічі рідше страждають від переломів кісток у порівнянні з самотніми.

Згідно з отриманими даними, розлучені або овдовілі люди складають 53% і 60% пацієнтів, які страждають від перелому стегна. Крім того, алкоголізм збільшує ризик перелому стегна більш ніж втричі, а ризик перелому плечової кістки – майже в 5 разів.

Переломи – особливо переломи стегон – можуть мати небезпечні ускладнення для літніх людей, при цьому третина пацієнтів помирають протягом року після перелому, кажуть медики.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Україну накрила потужна магнітна буря
Наступна новина Показали трейлер фільму «Крути-1918. Захист». ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини