Назвали найпопулярніше слово 2019 року в Україні

Назвали найпопулярніше слово 2019 року в Україні
Фото ілюстративне

Із великим відривом список найбільш відвідуваних слів словника «Мислово» очолила «діджиталізація». Кількість переглядів тлумачення цього поняття зросла на 1,535 % у порівнянні з 2018 роком.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Словника сучасної української мови та сленгу «Мислово», інформує 24 канал.

Цифрова трансформація – світовий тренд, частина глобальної цифрової революції. Інші світові тренди (глобальне потепління чи проблеми гендерної ідентичності) в Україні популярності не набули.

Однак у 2019 в Україні багато говорили про діджиталізацію, нова влада навіть створила Міністерство цифрової трансформації України.

Перша п'ятірка найпопулярніших слів у 2019 в Україні

Діджиталізація (англійське digitalization в українській мові трансформувалося в неологізм «діджиталізація») – це зміни в усіх сферах суспільного життя, пов'язанні з використанням цифрових технологій.

Зе – це скорочення прізвища чинного українського президента Володимира Зеленського, який саме у 2019 році розгромив опонентів і на президентських, і на парламентських виборах.

Монобільшість – уперше в історії Верховної Ради більшість сформувала одна партія – президентська «Слуга народу».

Турборежим – це також слово із роботи Ради нового скликання, яка в перші місяці працювала надзвичайно активно та ухвалювала дуже багато законів.

Розведення – необхідність припинити війну на Донбасі та розвести війська викликало широку дискусію в українському суспільстві.

Серед дуже популяних понять також можна виділити «червоні лінії» (мовиться про перемовини у нормандському форматі та принципову позицію України в певних питаннях, якою не можна поступитися) і «полонені» (обмін полоненими відбувся у вересні, а також повинен відбутися ще один вже у грудні).

Що таке «Мислово»?

Це онлайн-словник в інтернеті, створений 2012 року. Він фіксує зміни в сучасній українській мові, неологізми, сленг тощо. Причому слова та їхні визначення надсилають звичайні користувачі мережі.

Визначають слово року за його популярністю та соціальною значущістю.

Які слова обирали «словом року» раніше

Євромайдан – 2013.

Кіборги – 2014.

Блокада – 2015.

Корупція – 2016.

Безвіз – 2017.

Томос – 2018.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Farm Fresh – свіже фермерське молоко, яке Ви так давно шукали!
Наступна новина У Луцьку ввели план «Сирена». Шукають зловмисника, який напав на установу
Останні новини
Схожі новини