Названо список країн із найвищим рівнем переробки сміття

Названо список країн із найвищим рівнем переробки сміття

Дослідження показують, що чим більший рівень добробуту в країні – тим більше сміття вона виробляє.

Німеччина – лідер із переробки сміття. Його кількість, яка повертається після корисної переробки в обіг – найвища, порівняно з іншими країнами в Європі.

У Німеччині ця частка становить 66%, у той час як в середньому по Європі цей показник становить 46%.

Згідно з дослідженням, в десятку лідерів із переробки сміття входять також Австрія, Бельгія та Нідерланди, в яких частка повернення відходів перевищує 50%. За ними йдуть Швеція (48,9%), Франція (41,7%) та Іспанія (29,7%), пише mind.ua.

А на останніх позиціях у рейтингу серед країн Євросоюзу розмістилися Греція з показником 17% і Румунія з 13,3%, а також Мальта, де частка повернення сміття становить всього 7,1%.

Однак експерти IW критикують жителів Німеччини за те, що вони виробляють більше сміття, ніж в середньому по Європі. Так, з 2015 по 2016 рік загальна кількість відходів у Євросоюзі зменшилася на 4%, тоді час як у Німеччині показник збільшився на 11%.

Кожен німець виробляє 626 кг сміття на рік, що пов'язано з високим рівнем добробуту в країні. У середньому по Європі цей показник становить 482 кг на людину.

Згідно з новою законодавчою ініціативою Європарламенту, до 2025 року кожна держава ЄС має підвищити частку повернення відходів до 55%, а до 2035 року – до 65%.

Фото: ілюстративне


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У PremierCity вже сьогодні вечірка до виходу «Таксі 5»
Наступна новина На головній вулиці Луцька висаджують квіти. ФОТО
Останні новини
Схожі новини