Не «гуманітарка», а брендовий одяг: на «Ягодині» виявили чергову контрабанду

Не «гуманітарка», а брендовий одяг: на «Ягодині» виявили чергову контрабанду

Працівниками Волинської митниці Держмитслужби за попередньою інформацією Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Держмитслужби, спільно з УСБУ у Волинській області попереджена чергова спробу ввезення брендового одягу під виглядом «гуманітарної допомоги».

Громадянин Німеччини в’їхав вантажним автомобілем в зону митного поста «Ягодин» з вантажем «гуманітарна допомога». До митного контролю згаданим громадянином було подано документи відповідно яких переміщується вантаж «одяг, бувший у використанні». Отримувала цей товар українська благодійна організація, – йдеться на сторінці Волинської митниці.

В результаті повного митного огляду вантажівки, встановили невідповідність наявного вантажу до інформації наданої в документах, поданих до митного контролю. Замість вживаного одягу у вантажному відсіку автомобіля було 12 662 одиниць нового брендового одягу загальною вартістю 19 мільйонів 702 тисячі гривень.

Таким чином, з приховуванням від митного контролю, голова благодійної організації відправника намагався незаконно ввезти товар на митну територію України.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Працівниками Волинської митниці Держмитслужби складено протокол про порушення митних правил, відповідно до якого товар вартість понад 19 мільйонів гривень вилучено до рішення суду.

   

Нагадаємо, 7 квітня, у ЗМІ з’явилась інформація про ймовірну причетність до контрабанди у 26 млн грн депутата Торчинської селищної ради, ексголови Луцької РДА Богдана Пруса. Втім, він це повністю заперечив.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Мінкульті відповіли Луцькраді, що не можуть вилучити книгу про двох принцес
Наступна новина В Україні – майже 19,5 тисячі нових хворих на COVID-19. На Волині – понад 500 
Останні новини
Схожі новини