«Не шукайте кобиляче молоко, краще вакцинуйтеся», - Єремеєва про лікування кашлюку

«Не шукайте кобиляче молоко, краще вакцинуйтеся», - Єремеєва про лікування кашлюку
Джерело фото: medic.ua

Деякі лучани вважають, що кашлюк – інфекційне захворювання, яке в народі називають коклюшем, можна вилікувати за допомогою кобилячого молока. 

Про це головна лікарка «Центру хірургії ока професора Загурського» Тетяна Єремеєва написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

За її словами, у кінно-спортивний клуб «CloverLand» часто телефонують схвильовані батьки, діти яких хворіють на інфекційне захворювання - кашлюк.

«Справа в тім, що на багатьох форумах в інтернеті можна знайти інформацію про те, що тепле молоко від кобили, екскременти коней та прогулянки конюшнею є дуже ефективним методом у лікуванні цієї хвороби», – написала Єремеєва.

Вона зазначила, що кашлюк - це інфекційне захворювання верхніх дихальних шляхів.

«Воно викликається Грам-негативною аеробною паличкою «Bordetella pertussis», яка синтезує кашлюковий токсин.Токсин викликає некроз епітелію дихальних шляхів, в результаті порушується виділення слизу та стимулюється стійкий кашльовий рефлекс. Єдиним ефективним доказовим методом профілактики є вакцинація!» – зазначила Тетяна Єремеєва.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У райцентрі на Волині перевізники вимагають підвищити вартість проїзду у маршрутках
Наступна новина Як молодий Головань робив свої скульптури. АРХІВНЕ ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини