Небезпечний Інтернет. Лише один із чотирьох батьків контролює комп'ютер своєї дитини

Небезпечний Інтернет. Лише один із чотирьох батьків контролює комп'ютер своєї  дитини
Фото ілюстративне

Згідно з результатами досліджень, 30 % дітей погоджувались зустрітись із людиною, яку ніколи в житті не бачили, після спілкування з нею в мережі Інтернет. Окрім того, 67 % дітей бачили в інтернеті те, що їх засмучувало.

Про це повідомив під час брифінгу у понеділок Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба, повідомляє УНН.

«Нещодавно разом з Міжнародним союзом електрозв’язку ми провели дослідження, де було опитано понад 5 тис. дітей і 5,5 тис. батьків. Це досить велика кількість. Що ми побачили? Стосовно дітей: 35% використовують Інтернет заради соціальних мереж. Тобто кожна третя дитина досить серйозно сидить в інтернеті, в соцмережах, і дослідження показують, що майже 80% з цих дітей сидить в інтернеті від 1 до 6 годин, 30% - від 3 до 6 годин. Тобто це досить велика цифра», – сказав Кулеба.

Читати також: Найпопулярніший – Viber. Склали рейтинг улюблених додатків українців

Він припустив, що наразі дорослі розуміють і багато говорять про те, що шкідливо сидіти в інтернеті, що це шкодить і психіці, і зору, але дитина безперешкодно має доступ до мережі.

«Дослідження показало, що 30 % дітей погоджувались зустрітись із дорослою людиною – взагалі з людиною, яку ніколи в житті не бачили, погоджувались зустрітись офлайн після спілкування в інтернеті… 70 % переконані, що знають Інтернет краще, ніж батьки, і більше, ніж батьки. 67 % бачили те, що їх засмучувало - це були зображення або повідомлення. Тобто майже 70 % дітей зазнавали певного насильства, травмувалися, або їм було неприємно дивитись або отримувати те, що вони бачили в інтернеті», - зазначив уповноважений президента.

З його слів, це ж дослідження показало, що 58% батьків зазначають, що їх діти активно користуються інтернетом, лише 25% використовують сервіси моніторингу та фільтрації на пристроях дітей.

«Тобто лише один з чотирьох батьків використовують якісь заходи. Інші батьки або свідомо їх не використовують, або взагалі не знають, що такі засоби існують. 42 % не вміють це робити, 23 % зазначають, що у їхніх дітей були проблеми онлайн. Тобто кожен з 4 батьків бачить, що їхня дитина має проблему через інтернет-мережу. 85 % з батьків не знають, куди звернутись у випадку виникнення цих проблем. Хоча опитування дітей показало, що діти вважають, що якщо у них виникає якась проблема, так само 70 % вважають, що вони зможуть звернутись до власних батьків», – повідомив він.

На думку Кулеби, на сьогодні в Україні існує досить серйозна проблема з тим, щоб вирішувати ці проблеми на законодавчому рівні.

«Ми провели відповідні зустрічі з міністрами, консультації, і буде запущена відповідна робота для розробки стратегії. Але те, що негайно потрібно було б зробити, і про це радять нам спеціалісти з Ради Європи, з якими ми консультувались і маємо відповідну співпрацю, щодо програми, яка називається «Зупинити сексуальне насильство та експлуатацію дітей в інтернеті», – додав Омбудсмен.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Найкорисніші події тижня у Луцьку
Наступна новина «Зараз я працюю». Волинянка розповіла про успіхи у боротьбі з раком
Останні новини
Схожі новини