Неймовірні світлини Олицького замку з висоти пташиного польоту

Неймовірні світлини Олицького замку з висоти пташиного польоту

На Волині стоїть одна з перших бастіонних споруд України – Олицький замок, який заклали ще в 1564 році для стародавнього роду литовських князів Радзивилів.

Про це пише Ukraїner.

 

Замок був резиденцією польских аристократів багато століть. Зараз в ньому знаходиться Волинська обласна психіатрична лікарня №2. Будівлю почали використовувати як лікарню з середини 50-х років минулого століття.

Олицький замок виконував оборонну функцію. Він витримав безліч тривалих осад татар, шведів, козаків, солдатів Петра I.

Читати також: «Перший на природі»: волинський Іль-Джез та фортечні ворота – унікальність Олики

Приміщення замку постраждало від мародерства в Першій світовій війні – численні колекції пам'яток, унікальних меблів та гобеленів були розграбовані або вивезені в Росію. Замок відновили і він служив резиденцією потомків князів до 1939 року, коли був заарештований останній ординатор Олики Януш Радзивіл.

У другій світовій війні замок знову був розграбований червоними воїнами. Багато цінних книг, серед яких інкунабули (виданні в Європі до 1501 року) солдати зимою 1941 року просто спалили, через те, що панували морози.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині вітер «зняв дах» зі школи. ФОТО
Наступна новина У місті на Волині фура припаркувалася на тротуарі. ФОТО
Останні новини
Схожі новини