Несподівана знахідка: на Волині під деревом знайшли церковний набір для святого Причастя

Несподівана знахідка: на Волині під деревом знайшли церковний набір для святого Причастя

На Волині у с. Гулівка Ковельського районного деканату в корінні поваленого, ймовірно, від сильного вітру дерева неподалік лісу виявлено євхаристійний набір та антимінс.

Про це повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП. 

Нагадаємо, до євхаристійного набору входять чаша, дискос (особлива тарілка на підставці), лжиця (ложечка) та копіє (списоподібний ніж). Антимінс – освячений плат із зашитою частинкою мощей когось із святих. Усе це є обов’язковим для звершення Божественної Літургії.

На знайденому антимінсі збереглися два архієрейські підписи. Перший – єпископа Никона (Бессонова), вікарія Волинської єпархії, зроблений 1910 р. Другий належить архієпископові Олексію (Громадському), датований 1935 р.

Настоятель парафії Почаївської ікони Божої Матері протоієрей Дмитро Андрухів розповів інформаційній службі єпархії, що церковне начиння знайшов місцевий житель. Усе воно було законсервоване у восковому кубі, тому й збереглося неушкодженим.

Як опинилося під деревом – невідомо. Душпастир припустив, що, можливо, якийсь священик сховав його під час переслідувань Церкви радянською владою.

Зараз євхаристійний набір зберігається в настоятеля, антимінс – передано у Волинську православну богословську академію.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Людина Часу – Ігор Алексєєв: «У нас в країні навіть вартість молока – заполітизована»
Наступна новина Україна відновила закупівлю газу в ЄС
Останні новини
Схожі новини