«Незаконно обраний» чи «нелегітимний»? Як тепер в Україні офіційно називатимуть Лукашенка

«Незаконно обраний» чи «нелегітимний»? Як тепер в Україні офіційно називатимуть Лукашенка
Олександр Лукашенко

Чинний самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко нещодавно провів свою власну таємну інавгурацію. Проте країни Європи навіть після цього не визнають його легітимним. МЗС України все ж визначилось, як саме тепер офіційно називати Лукашенка.

Україна не буде використовувати формулювань «нелегітимний» та «незаконно обраний», заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на брифінгу МЗС, передає 24 канал.

На пресконференції журналістка запитала Кулебу, як правильно називати Лукашенка після закінчення його останньої каденції – «незаконно обраним» чи «нелегітимним». Міністр відповів, що у ЗМІ це можна робити, але Україна називатиме його просто на ім'я та прізвище, не зазначаючи посади.

«Це прекрасні формулювання для медіа, заголовків та постів у фейсбуці. Проте офіційна позиція – Олександр Лукашенко»,
– відповів Кулеба.

Нагадаємо,  23 вересня Олександр Лукашенко таємно провів церемонію інавгурації. На церемонію запросили кілька сотень впливових людей.

У відповідь на таємну інавгурацію Лукашенка 27 вересня провели «народну інавгурацію» лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У центрі Луцька хочуть встановити ще один пам'ятник
Наступна новина Ризик аварійних ситуацій у багатоповерхівках Ковеля зростає, – газовики
Останні новини
Схожі новини