«Ні патріархату, феміністку в кожну хату!» У містах України почалися жіночі марші рівності. ФОТО

«Ні патріархату, феміністку в кожну хату!» У містах України почалися жіночі марші рівності. ФОТО

В українських містах, зокрема у Києві, Харкові, Львові, Дніпрі, Херсоні почалися жіночі марші рівності, приурочені до 8 березня.

У Києві на Михайлівській площі розпочався Марш жінок під гаслом «Солідарність і різноманітності. Разом проти насильства», інформує theБабель.

В анонсі заходу зазначено, що мета маршу –  висловити голос жінок про свої права.

«Ми виступаємо проти ультраправого, домашнього, сексуального, економічного та психологічного насильства. Ми виступаємо проти тиску та насильства патріархального устрою», — йдеться в анонсі.

На акцію прийшли близько 700 активістів, серед яких переважно представниці феміністичних рухів. Марш охороняють близько 500 поліцейських та нацгвардійців. Також присутня кінна поліція.

Учасники акції вигукують гасла «Скажімо ні патріархату, феміністку в кожну хату», «Жінка — людина, а не інкубатор» та «Геть репродуктивне ярмо».

На акцію також з'явилися противники ходи, які активно скандують гасла за традиційні цінності.

Поліція вже затримала лідера партії «Братство» Дмитра Корчинського. Правоохоронці помістили його в автозак.

Коли колона йшла до Майдану, двоє невідомих спробували атакувати активістів. Зав'язалася короткочасна бійка, після чого поліція швидко затримала нападників.

У Харкові на вулиці Сумській на марш вийшли близько 300 осіб. Їх охороняють 200 представників поліції.

Одна з організаторок ходи, Анна Шаригіна, заявила, що активісти зібралися заради солідарності і підтримки. «Щоб сказати, що місце жінки не тільки вдома або на кухні, але і в публічному просторі міста», — сказала вона.

Як повідомляють кореспонденти «UA: Харків», перед колоною учасників Маршу жіночої солідарності зібралися представники організації «Фрайкор» з плакатами «Фемінізм — це хвороба», «Жіночність, краса, материнство». Вони вигукують гасло «Нації потрібні матері та діти».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку стартувала студентська Ліга сміху. ФОТО
Наступна новина «Боротьба на молочному ринку – нечесна» – менеджерка «УгринівМолоко» Лариса Тодорук
Останні новини
Схожі новини