«Ніде у світі такого не робили»: карантинне пакування продуктів принесло збитки магазинам

«Ніде у світі такого не робили»:  карантинне пакування продуктів принесло збитки магазинам

Вимога пакувати овочі і фрукти у поліетилен як захист від поширення коронавірусу приніс проблеми і збитки магазинам — каже керівник ритейлового напрямку компанії VolWest Group (мережі «Наш Край» і SPAR) Віктор Мольченко.

Про це Мольченко говорив в інтерв'ю виданню «Район.Бізнес».

Як відомо, під час карантину якийсь час контролюючі органи вимагали від магазинів усі овочі і фрукти замотувати в поліетилен.

Віктор Мольченко стверджує:

«На жаль, ми були змушені виконувати потрібні і непотрібні вимоги влади. І справді деякі категорії продуктів зазнали стагнації. Товарообіг овочів і фруктів зазнав збитків 30-50% тільки через пакування. Адже так швидко все псується, відповідно і ціна зростає.

Ми до останнього не хотіли виконувати цієї вимоги місцевої влади. Консультувалися з колегами у SPAR International і вони підтвердили, що ніде у світі такого не роблять. Базово, викладати продукти потрібно у рукавичках і незалежно від того є пандемія чи ні.

Ми писали листи до влади, у яких пояснювали, що фрукти миють, овочі майже завжди зазнають термічної обробки. Але нам відповіли щось на кшталт «радійте, що взагалі працюєте».

Тож коли вже найбільші мережі АТБ і Сільпо загорнули все у поліетилен, то більш не мали сили опиратися. Зрештою, зараз ніхто цієї вимоги уже не виконує, бо головне, аби персонал був захищений, а приміщення прибирали і провітрювали».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Скоро вибори!» Чому підгайцівського голову Семенюка не пустили до президента
Наступна новина У Зеленського Волинь обізвали «Луцькою областю»
Останні новини
Схожі новини