«Попит виріс у 200 разів» – директор «Нашого Краю» розповів про карантинний бум онлайн-торгівлі

«Попит виріс у 200 разів» – директор «Нашого Краю» розповів про карантинний бум онлайн-торгівлі

Коли почався карантин, інтернет- магазин «Наш Край» перестав справлятися з об'ємом замовлень, які виросли у 200 разів. Почалося відставання у 2-3 дні, і тут мусили залучати працівників закритого на карантин розважального центру «Адреналін Сіті».

Про це в інтерв'ю виданню «Район.Бізнес» розповів керівник ритейлового напрямку компанії VolWest Group (мережі «Наш Край» і SPAR) Віктор Мольченко.

На початку карантину «Наш Край» був єдиним супермаркетом у Луцьку, який мав свій інтернет-магазин (проєкт e-commers). Він, стверджує Мольченко, був для мережі іміджевим.

Керівник мережі «Наш Край» розповідає:

«Ми розглядали інтернет-магазин як додатковий канал для вивчення. Він не показував бажаної динаміки розвитку. Але в момент, коли наш покупець почав обирати, де йому купити безпечніше – в традиційному чи онлайновому магазині, то попит виріс у 200 разів..

Ми не були готові до такого напливу, адже ж це все одно фізична праця людей. Коли почалося відставання відвантаження товару у межах двох-трьох днів, ми збільшили фізичний ресурс: перевели працівників з «Адреналін Сіті», який закрився на карантин. Тож нових людей в компанію не брали. Проблему з транспортом вирішили завдяки фірмі «Техномодуль», яка також входить у VolWest Group.

Це був екстенсивний тип розвитку – ми дуже багато додали сюди ресурсів. Потім був етап стабілізації, а зараз – оптимізації.

Станом на сьогодні ми зменшили кількість людей, які працюють на цьому напрямку, а кількість заявок залишилася на певному рівні, який все одно вищий, ніж був до карантину.

Онлайн-замовлення за один раз вище десь у 5-7 разів, ніж в офлайновому магазині. У Луцьку щодня маємо в середньому 25 заявок на добу. А в момент найбільшого ажіотажу ми мали по 200 замовлень.

Найбільш затребуваним такий формат торгівлі виявився у Чернівцях, які найбільше постраждали від коронавірусу. Активізувалися інтернет-магазини у райцентрах. У багатьох містах, де працюють наші франчайзингові партнери, ми допомогли запустити більше десятка порталів. Наприклад, у Харкові, у Борисполі, у Рівному.

У містах, де це стало економічно недоцільно, ми припинили діяльність. Але це дуже гнучка схема і ми можемо у будь-який момент запустити процес дистанційної торгівлі з доставкою знову.

Тож зараз ми розуміємо, що e-commers – не забавка, не іміджевий проєкт, це може приносити гроші, і ми теж запустили такий напрямок у SPARі».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Луцькі нетрі: муніципали оголосили війну жахливим альтанкам і парканам
Наступна новина «Скоро вибори!» Чому підгайцівського голову Семенюка не пустили до президента
Останні новини
Схожі новини