Nissan планує запустити в Японії власний таксі-сервіс на автомобілях з автопілотом

Nissan планує запустити в Японії власний таксі-сервіс на автомобілях з автопілотом

Починається масштабне тестування перших автомобілів, а вже до 2020 року служба запрацює на повну силу.

Японський автоконцерн Nissan готується кинути виклик Uber і вже 5 березня запустити в Японії власну службу таксі, що працюватиме на автомобілях з автопілотом, так званих робомобілях.

Про це повідомляє The Verge.

Nissan співпрацюватиме з компанією DeNa – відомим японським постачальником веб-сайтів для мобільних порталів та електронної комерції. Роботаксі можна буде викликати за допомогою спеціального застосунку.

Спочатку проводитиметься тестування. Електромобілі Nissan Leaf будуть їздити уздовж 4,5-км маршруту між штаб-квартирою Nissan і торговим центром Yokohama World Porters. Водій залишатиметься за кермом для забезпечення безпеки, але не чіпатиме кермо без потреби.

Для відслідковування поїздок робомобілів створено дистанційний операційний центр, звідки  вестиметься контроль за рухом машини.

Nissan заявляє, що її розробка повноцінно вийде на ринок перевезень вже до 2020 року.

Нагадаємо, Nissan вкладе $9,5 млрд у виробництво своїх автомобілів у Китаї, де збирається разом з китайцями розвивати електромобілі та автопілоти.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Керівника Волинського окружного адміністративного суду зловили на хабарі. ФОТО
Наступна новина Зарплатні борги в Україні за рік зросли на третину – до 2,4 мільярда
Останні новини
Схожі новини