«Жлобний вірус»: як хитрують луцькі водії сервісу «Тачку!»

«Жлобний вірус»: як хитрують луцькі водії сервісу «Тачку!»
Фото ілюстративне

У Луцьку водії, які користуються сервісом «Тачку!», приїхавши за викликом, часто просять пасажира скасувати замовлення, щоб не віддавати службі 7,5 % комісії від заробітку.

Про «схему» розповіла лучанка Марина Майко, яка потрапила у таку ситуацію. Ситуація непоодинока, тільки вона втрапляла у неї тричі, й неодноразово чула про таке від знайомих, стверджує Марина.

Як відомо, сервісом «Тачку!» часто користуються водії луцьких служб таксі.

«Ви помітили, що просто «жлобний вірус» почався у таксистів, які працюють у службі «Тачки»? Вас просять відмінити замовлення, коли приїжджають?» – запитує вона у своєму дописі у фейсбуці.

Ось її розповідь.

«Дзвінок: «Я приїхав, чекаю... Скасуйте замовлення». Після моїх запитань «навіщо?» зізнався, що не хоче службі таксі платити 7,5 % комісії.

«Я в такій крадіжці не беру участі, компанія знайшла вам клієнта – будьте вдячні, будь ласка». Скасувати замовлення відмовилася. Він образився.

Під час поїздки «увімкнула» тренера: «Ігорю, ви знаєте, що це крадіжка? Вам би не було приємно, якби вас так обдурювали».

І тут попливли всі негативні установки для прикриття своїх вчинків: у нього не раз крали, що «не вкрадеш – не виживеш», і головне виправдання «Всі крадуть – і я буду». І тут я обурилась, тому що під слово «всі» я теж потрапляю автоматично, а я не така. До речі, це із серії установок у жінок «Усі мужики хто?»))))

Коли я розбивала його аргументи, пішло обливання брудом служби таксі і фраза «вони не збідніють, якщо я візьму собі їх комісію».

За поїздку ти взяв 70 гривень. Проїхав 10 км. При твоїй витраті 5 л дизеля на 100 км ти потратив пального на 10 грн. Амортизація 1 грн/км – ще 10 грн. Комісія служби 7 грн. 70-10-10-7=43  грн чистого доходу за 15 хвилин. Рентабельність майже 200 %.

То служба погана чи людина – злодій? Не подобається – не працюй з ними». Мовчання...» – написала Марина Майко.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

«Я вчуся дотримуватися законів всесвіту. Я вірю у «що посієш – те й пожнеш». І якщо ми будемо впевнені, що всі крадуть, то так і буде. Якщо ми крадемо, то нам це повернеться сторицею. Але у кожного своя віра і своя правда. Може, хтось із вас згоден із таксистом Ігорком, а хтось зі мною», – додала лучанка.

Довідково

«Тачку» – це мобільний додаток, яким користуються водії і пасажири.

В основі сервісу лежить модель, при якій вартість поїздки пропонують пасажири, завдяки чому обидві сторони угоди беруть участь у тарифоутворенні.

Щоб замовити поїздку, пасажирові досить зазначити маршрут: «Звідки» і «Куди», а також призначити «Вартість». 

У водійському режимі доступна стрічка заявок, з якої водій сам вибирає будь-яке зручне йому замовлення. При натисканні на замовлення система з'єднує водія і пасажира, щоб вони могли підтвердити оформлення замовлення і обговорити деталі поїздки.

Пасажир може підібрати авто з урахуванням своїх побажань. Для цього вні може скористатися фільтрами, щоб замовити, наприклад, мікроавтобус або авто з дитячим кріслом. Додатково в коментарі можна вказувати наявність заїздів або необхідність перевезення великогабаритних речей.

Після поїздки пасажир може поставити водієві оцінку і написати відгук. Пасажир і водій, у разі, якщо залишилися незадоволені поїздкою, можуть написати скаргу. 

Усі звернення обробляє системою. Користувачі з низьким рейтингом автоматично блокуються, аж до повного виключення з сервісу. 

При виборі супутника і водій, і пасажир можуть переглянути детальну інформацію про нього: в системі відображається фото, дані користувачів, його рейтинг та відгуки, у водіїв марка, колір і номер машини.

Проєкт «Тачку!» з 2015 р. підтримує однойменна компанія з м. Алмати.
 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський дав звання заслуженого головному санітарному лікареві Ляшку
Наступна новина Священник, який одним із перших на Волині перейшов у ПЦУ, постригся у ченці
Останні новини
Схожі новини