Новий Театральний майдан. У Луцьку оголосили конкурс для архітекторів

Новий Театральний майдан. У Луцьку оголосили конкурс для архітекторів

У Луцьку планують по-новому облаштувати Театральний майдан. Для цього у міськраді оголосили всеукраїнський конкурс архітектурних проектів.

Про це стало відомо у середу, 4 вересня, під час засідання міського виконавчого комітету.

«Мета конкурсу - визначення найкращої концепції облаштування Театрального майдану. Знайти найкраще функціональне, просторове та композиційне рішення майдану та підкреслити художніми засобами важливість центрального майдану як містобудівної домінанти», - пояснюють чиновники.

Нагадаємо, цього року на Театральному майдані планують збудувати новий фонтан. 

Умови і оплата

Учасникам потрібно запропонувати ідею концепції облаштування Театрального майдану, при цьому врахувати розташування існуючих будівель, фонтану, розробити пропозиції з озеленення, розміщення вуличних меблів та ліхтарів.

В проектах потрібно максимально обмежити рух транспорту на Театральному майдані. Термін подачі проектів – до 15 жовтня цього року.

Надсилати проекти потрібно за адресою: управління містобудування та архітектури Луцької міської ради, вул. Лесі Українки, 35 каб.19, м. Луцьк, 43025. Електронні версії – на [email protected].

Призовий фонд конкурсу – 150 тисяч гривень. За перше місце автор проекту отримає 75 тисяч гривень, за друге – 50 тисяч, третє – 25 тисяч гривень.

Хто судитиме

Склад журі конкурсу:

Леонід Герасимюк - архітектор, член Волинської обласної організації Національної спілки архітекторів України, головний спеціаліст відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради.

Василь Дузь-Крятченко - архітектор, член Волинської обласної організації Національної спілки архітекторів України, директор приватного підприємства «Прайд».

Юрій Казмірук - архітектор, член Національної спілки архітекторів України.

Микола Осіюк - заступник директора департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради.

Ігор Поліщук - радник міського голови.

Микола Томчук - архітектор, начальник управління містобудування та архітектури Волинської обласної державної адміністрації.

Веніамін Туз - архітектор, начальник управління містобудування та архітектури Луцької міської ради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Був дзвінок: «Ну що, готова?». Ірина Вахович. ІНТЕРВ'Ю
Наступна новина «Запрошуємо інвестора». Волиньрада буде продавати колишній обкомівський готель «Круча»
Останні новини
Схожі новини