Новий зал – нові можливості: як розвивається спортивний клуб «Воїн». ФОТО

Новий зал – нові можливості: як розвивається спортивний клуб «Воїн». ФОТО

Відтепер у Волинському боксерському клубі олімпійського резерву, що на проспекті Відродження у Луцьку, займатимуться і вихованці клубу «Воїн».

Раніше спортивні зали цього приміщення використовували для занять секцій з боксу та кікбоксингу, а завдяки придбанню спеціального покриття для підлоги – тренування можуть проводити і «воїни», які, як відомо, навчають своїх вихованців змішаним єдиноборствам.

Читайте також: Луцький «Воїн» - спортивний клуб, де виховують чемпіонів. ФОТО

Ремонтом, облаштуванням та спортивному інвентарю Волинський боксерський клуб олімпійського резерву завдячує Ігорю Палиці та його благодійному фонду «Тільки разом».

Допомогу в організації спортивного процесу в СК «Воїн» та в популяризації ММА надає також Федерація України з ММА у Волинській області, яку очолює Михайло Смолка.

«П’ять років тому ми з однодумцями вирішили створити зал для боксу та кікбоксингу, бо у Луцьку ці види спорту зажди розвивалися в підвальних приміщеннях, на маленьких рингах. Ми ж хотіли стаціонарний ринг. Вже тоді ми звернулися з цієї ідеєю до Ігоря Палиці, який через власний фонд «Тільки разом» пішов нам назустріч та допоміг фінансово відремонтувати та облаштувати приміщення на Відродження, у колишньому клубі «Естет».

Нинішня допомога фонду «Тільки разом» - придбання спеціального покриття для підлоги та канатів, є своєрідним продовженням нашої співпраці», - розповів голова правління Волинського боксерського клубу олімпійського резерву Руслан Роговський.

Голова правління Волинського боксерського клубу олімпійського резерву Руслан Роговський

Він також додав, що радіє появі клубу «Воїн», який влився до їхньої команди.

За словами старшого тренера клубу «Воїн» Андрія Зінчука, раніше їхні тренування відбувалися у спортивному комплексі ЛНТУ, а поява нового залу з повноцінним облаштуванням значно розширює можливості клубу.

Наставники «воїнів» – тренери Дмитро Василенко та Андрій Зінчук

«170 «квадратів» сучасного покриття – татамі, підходять для боротьби, боксу, значно розширює можливості спортивного залу, адже тепер тут можна тренуватися та проводити змагання з боротьби, а не лише з кікбоксингу чи боксу, як було раніше», - зауважив тренер з ударної техніки клубу «Воїн» Дмитро Василенко.

Читате також: Вихованці луцького «Воїна» поїхали тренуватися до криворізького клубу «Барс». ФОТО

Зараз «Воїн» відвідує більше 150 хлопців. Заняття у клубі – абсолютно безкоштовні для усіх і на цьому акцентують його тренери. Вони переконані: хлопчаків треба відривати від вулиці та давати їм альтернативу: в даному випадку – доступний для кожного спорт.

Але, окрім насичених тренувань, клуб «Воїн» реалізовує цілий соціальний проект «Воїнами не народжуються».

Громадський діяч Ігор Алексєєв, який відомий лучанам різними соціальними ініціативами, зокрема реконструкцією центрального парку імені Лесі Українки без залучення бюджетних коштів, певною мірою теж причетний до діяльності клубу «Воїн». Саме з його подачі фраза «Воїнами не народжуються, ними стають» стала соціальним проектом, який Ігор Алексєєв має намір розвивати і надалі.

Читайте також: Людина Часу – Ігор Алексєєв: «У нас в країні навіть вартість молока – заполітизована»

«Я відвідав кілька занять «Воїна», побачив спілкування тренерів з дітьми, їх батьками. А ідея створити такий проект у мене народилася, коли я побачив як хлопчина, якого тренер Андрій Зінчук не допустив до тренувань через погані оцінки в школі, вчив на лавці уроки. Я зрозумів, що у «Воїні» вчать не просто битися, а реально виховують «правильних» людей. У Луцьку є багато бійцівських клубів, але лише «Воїн» має повноцінну систему спортивного виховання, де виховують не бійця, а ЧОЛОВІКА», - переконаний Ігор Алексєєв.

В захваті від оновленого клубу і його вихованці, та їхні батьки. Зокрема, військовий Андрій Робітницький каже, що періодично відвідує тренування свого 14-річного сина Сашка, який вже цієї весни став чемпіоном України з бойового самбо.

Сашко Робітницький з татом Андрієм

«Кілька років тому ми переїхали до Луцька і постало питання про вільний час сина. Саша хотів то футболом займатися, то боксом, то боротьбою… Я дозволив йому самостійно обрати клуб, який він хотів би відвідувати, врешті-решт його увага зупинилася на «Воїні». Мені і синові сподобалось, що тут поєднують усі види єдиноборств, а ще виховують дисципліну.

Я сам колись займався дзюдо, тому трохи розуміюся на цих речах. Він приходить зі школи, швиденько вчить уроки і біжить на тренування, після яких у нього просто немає часу на дурощі. Ще знаю, що у клубі «Воїн» не просто тренують дітей, а й контролюють їхнє навчання у школах. Отримав двійку – матимеш жорсткіше тренування (сміється, - Авт.)», - поділився враженнями пан Андрій.

«Добре, що у Луцьку діють такі клуби, як «Воїн». В рамках нашого спільного проекту «Воїнами не народжуються» передбачається створення сітки спортивних клубів, які не просто виховують молодь, а розвивають моральні цінності, чоловічі якості та людську гідність.

Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» уже багато років підтримує спорт, створює можливості для всебічного розвитку та оздоровлення дітей», - наголосив заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, який завітав до клубу на показові виступи «воїнів» на новеньких татамі.

Текст: Ірина КОСТЮК (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку неповнолітній викинув наркотики у клумбу. ФОТО
Наступна новина БудуйТіло. Перезавантаження: як усунути недоліки шкіри після глобального схуднення
Останні новини
Схожі новини