Новим командувачем ООС став Олександр Сирський. Що про нього відомо

Новим командувачем ООС став Олександр Сирський. Що про нього відомо
Олександр Сирський

Президент України Петро Порошенко призначив Олександра Сирського новим командувачем Об'єднаних сил.

Про відповідне призначення гарант повідомив 6 травня у штабі ООС, – повідомляє канал24.

На цій посаді Сирський замінить Сергія Наєва. Наєв очолив Об'єднані сили у березні 2018 року. За час його перебування на цій посаді українські військові звільнили три населені пункти і повернули під контроль 24 квадратні кілометри окупованих територій.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Порошенко доручив збільшити виплати бійцям на передовій до 27 тисяч

Що відомо про Олександра Сирського?

До АТО Олександр Сирський був кадровим українським військовим. У 2000-х роках він командував 72 бригадою. Отримав звання генерал-майора.

Перед початком війни на Донбасі був першим заступником начальника Головного командного центру ЗСУ, брав участь у тодішніх процесах співпраці з НАТО.

З початком бойових дій Олександр Сирський став начальником штабу АТО. Був одним із головних командирів АТО під час боїв за Дебальцеве взимку 2015 року, разом з начальником Генштабу ЗСУ Віктором Муженком виїжджали до самого міста. Він же координував вихід українських військових з Дебальцева.

За бої на Дебальцевському плацдармі Олександра Сирського нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІI ступеня, згодом він отримав завання генерал-лейтенанта.

У 2016 році Сирський очолював Об'єднаний оперативний штаб ЗСУ, який координує оперативні дії різних українських силовиків на Донбасі. У 2017 році був командиром всієї Антитерористичної операції на Сході України, яку згодом замінила Операція об'єднаних сил.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцькій міській лікарні роблять інтимну пластику
Наступна новина У Луцьку відкрилась нова кав’ярня «Капучіно»
Останні новини
Схожі новини